Oglas
· · Komentari: 0

RECEPT ZA TORTU AFRIKA ĆE VAS ODUŠEVITI, SLATKO UŽIVANJE SE TOPI U USTIMA: Još bolje je što se pravi BEZ BRAŠNA

Ova poslastica vam štedi vreme pripreme i pranja sudova jer se kora i fil prave od iste smese

1701344502_lfk.jpg
Foto: Printskrin/Youtube
Oglas

Izuzetan spoj mekoće kora i bogatog kremastog fila torte Afrika pruža harmoniju ukusa koji mame nepce i bude sva čula. Ova torta nije samo obrok, već doživljaj - putovanje kroz slatke nijanse koje se stapaju u jedinstvenu simfoniju zadovoljstva.

Sa 18 jaja kao osnovom, ova poslastica se uzdiže iznad jednostavnih kolača, a pošto se kore i fil prave od iste smese, mogu da je pripremaju i početnici u kuhinji.

Kombinacija prah-šećera, putera (koji može biti zamenjen margarinom), i čokolade za kuvanje stvara temelj za kremasti fil. Dodatak mlevenog keksa daje posebnu teksturu i dodatnu dimenziju ukusa, stvarajući savršenu ravnotežu između hrskavosti i mekoće.

Dok se kore stapaju sa filom, a šlag obavija svaki centimetar, Torta Afrika postaje više od recepta - postaje priča koja se pripoveda putem mirisa i aroma. Ukrasite je po želji kako biste uneli dodatnu notu ličnog pečata, stvarajući vizuelno remek-delo koje se uklapa sa njenim neodoljivim ukusom.

Vreme pripreme:

80 minuta

Sastojci

18 jaja

500 g prah-šećera

500 g putera (može i margarin)

600 g čokolade za kuvanje

300 g mlevenog keksa

500 ml slatke pavlake

Priprema:

1. Čokoladu istopite na pari i prohladite.

2. Umutite 18 žumanaca sa šećerapm, a potom dodajte umućen puter i čokoladu.

3. Posebno umutite 18 belanaca (bez šećera) i pažljivo ubacite u smesu sa čokoladom.

4. Dodajte mleveni keks i dobro promešajte.

4. Za tri kore odvojite malo manje od polovine smese, a ostatak čuvajte za fil.

5. Pecite odvojeno kore u tepsiji dimenzija 35x25 cm. Za jednu koru ide otprilike 13 kašika smese za kore. Pecite 10 minuta na 190 stepeni.

6. Umutite pavlaku u šlag.

7. Kad su gotove kore, filujte ovim redom: kora-fil-šlag dok ne utrošite sve.

8. Na kraju ukrasite po želji, ova s naše slike ima čokoladni ganaš.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas