Oglas
· · Komentari: 0

RECEPT ZBOG KOG ĆETE POSTATI ZVEZDA DRUŠTVA: Napravite veoma lako burek sa razvučenim korama u plehu (VIDEO)

Korak po korak - do savršenog bureka

1702891779_SFGHG.jpg
Foto: Printskrin/Youtube
Oglas

Pomoću ovog recepta, napravićete burek o kom ste maštali

Potrebno je:

  • 300  ml. tople vode
  • 600 gr brašna
  • malo soli
  • 100 gr maslaca
  • 50 ml ulja
  • Nadev:
  • 200 gr sira

Zamesiti glatko tvrđe testo od brašna vode i soli. Iseći dve loptice od 100 gr ostale malo manje, oblikovati rukom i pokriti  20 minuta.. U manju činiju istopiti  maslac i dodati ulje.

Izmešati. 


Veće loptice posuti malo brašnom i razviti jednu po jednu veličine većeg tanjira. Jednu premazati maslacom i pokriti drugom, tj. spojiti jednu preko druge. Ivice malo pritisnuti.

 Pleh 32 cm prečnika premazati uljem. Staviti razvučeno testo i malo ga razvući da prekrije dno. 
 

Premazati ga odozgo maslacom. Opet  razviti i spojiti dve loptice i staviti na sredinu pleha i razvući. Na sredini staviti izmrvljen sir. Odozgo staviti ostatak razvučenih i spojenih lepinja. 

Premazati uljem i peći na 220 stepeni C oko 40 minuta da dobro porumeni.

Istresti na dasku i iseći .

Uživajte!

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas