· · Komentari: 0
bakina kuhinja

Slatko, ali bez šećera: Recept za pita poslasticu (FOTO/VIDEO)

Ideja za danas je ukusna pita bez šećera

1613460421_20210215_154459.jpg
Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 2 velike jabuke
  • 1/2 kr tankih kora
  • cimeta
  • 100 gr suvog grožđa
  • 2 jaja
  • 1 kašika griza
  • 200 ml. jogurta
  • 50 ml.ulje
  • 1/2 praška za pecivo

Foto: privatna arhiva

Priprema:

Očistiti i izrendati jabuke. Dodati cimet i suvo grožđe i izjednačiti. U činiju sipati  jogurt, dodati jaja, pa malo izmutiti žicom. Ubaciti kašiku griza, prašak za pecivo, malo ulja i sve izjednačiti. 

Pročitajte još: Danas spremamo KIFLICE: Napravite ih korak po korak (VIDEO)

Raširiti koru, pa je premazati uljem. Staviti drugu koru preko nje i nju pouljiti. Na dno staviti 3 pune kašike jabuka, rasporediti, saviti ivice i čvrsto uviti u rolnicu.

Foto: privatna arhiva

Pleh dobro podmazati, pa poređati rolnice. Seći makazama na željene dužine, pa je preliti pripremljenim prelivom. Peći na 200 stepeni C oko 50 min.

Pročitajte još: Brza vikend torta: Pravi se za 15 minuta (FOTO/VIDEO)

Foto: privatna arhiva

Po želji zasladiti ... Spolja hrskava unutra tako sočna. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.