Oglas
· · Komentari: 0
SLATKO

Tart od borovnica koji ostavlja goste bez reči! (RECEPT)

Sigurno mislite da je komplikovano napraviti tart , ali to nije tačno.

1631879983_Depositphotos_308385196_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Potrebno je za testo:

  • 250 g brašna
  • 60 g kakaoa
  • 150 g putera
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 jaje

Pročitajte još: Predlog za romantičnu večeru: Čokoladni mus je "lek za dušu" (RECEPT)

Za žele od borovnica:

  • 300 g borovnica
  • 100 g šećera
  • 20 g (2 kesice) želatina u prahu

Čokoladni preliv:

  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 200 ml slatke pavlake

Za dekoraciju:

  • 100 g borovnica

Pročitajte još: Zdrave riblje pljeskavice: Gurmanski obrok za dijetu (RECEPT)

Priprema:

Umesite koru od svih navedenih sastojaka, pa je umotajte u providnu foliju i stavite u frižider na pola sata. Želatin razmutite sa nekoliko kašika hladne vode kako bi nabubrio. U blenderu sameljite borovnice sa šećerom i smesu potom stavite da provri, na srednjoj vatri. U to ubacite želatin da se rastopi. Testo koje je bilo u frižideru razvucite tanko, pa njime obložite kalup za tart, prekrijte pek-papirom, na to stavite dve-šake pasulja (da ne bi mnogo naraslo), pa pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, otprilike 20 minuta.

Pročitajte još: Svi je volimo: Paradajz čorba puna vitamina (RECEPT)

Izvadite iz rerne, uklonite pasulj i papir, pa tart vratite da se peče još 5 minuta. U “korpicu” od testa sipajte prohlađeni žele. Zatim na pari istopite čokoladu i slatku pavlaku. Preliv, koji se takođe prohladio, sipajte preko želea. Tart ukrasite borovnicama (možete da dodate i kupine) i ostavite da cele noći stoji u frižideru.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas