Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКО

Тарт од боровница који оставља госте без речи! (РЕЦЕПТ)

Сигурно мислите да је компликовано направити тарт , али то није тачно.

1631879983_Depositphotos_308385196_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Потребно је за тесто:

  • 250 г брашна
  • 60 г какаоа
  • 150 г путера
  • 60 г шећера у праху
  • 1 јаје

Прочитајте још: Предлог за романтичну вечеру: Чоколадни мус је "лек за душу" (РЕЦЕПТ)

За желе од боровница:

  • 300 г боровница
  • 100 г шећера
  • 20 г (2 кесице) желатина у праху

Чоколадни прелив:

  • 200 г чоколаде за кување
  • 200 мл слатке павлаке

За декорацију:

  • 100 г боровница

Прочитајте још: Здраве рибље пљескавице: Гурмански оброк за дијету (РЕЦЕПТ)

Припрема:

Умесите кору од свих наведених састојака, па је умотајте у провидну фолију и ставите у фрижидер на пола сата. Желатин размутите са неколико кашика хладне воде како би набубрио. У блендеру самељите боровнице са шећером и смесу потом ставите да проври, на средњој ватри. У то убаците желатин да се растопи. Тесто које је било у фрижидеру развуците танко, па њиме обложите калуп за тарт, прекријте пек-папиром, на то ставите две-шаке пасуља (да не би много нарасло), па пеците у загрејаној рерни на 180 степени, отприлике 20 минута.

Прочитајте још: Сви је волимо: Парадајз чорба пуна витамина (РЕЦЕПТ)

Извадите из рерне, уклоните пасуљ и папир, па тарт вратите да се пече још 5 минута. У “корпицу” од теста сипајте прохлађени желе. Затим на пари истопите чоколаду и слатку павлаку. Прелив, који се такође прохладио, сипајте преко желеа. Тарт украсите боровницама (можете да додате и купине) и оставите да целе ноћи стоји у фрижидеру.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas