Oglas
· · Komentari: 0
SLATKIŠI

HARMONIJA ukusa: Napravite sočni čizkejk sa borovnicom i NUTELOM (RECEPT/FOTO)

Donosimo vam kolač koji ćete obožavati

1662413248_kolac.png
Foto: InstagramScreenShot/bez_praha_roga_jednoroga
Oglas

Sveže borovnice još uvek možete pronaći na tezgama vaših pijaca, pa je ovo idealan kolač za period godine kada ukuse nutele treba da kombinujemo sa svežim borovnicama. 

Pročitajte još: Narodno verovanje otkriva koji je najsrećniji mesec za stupanje u brak: Dok bi ovaj trebalo da izbegavate u širokom luku

Sastojci:

  • 300 mililitara slatke pavlake 
  • 200 grama bele čokolade
  • 400 grama nutele
  • 60 grama mlevenih lešnika
  • 400 grama borovnica
  • 2 kašike šećera
  • kašika gustina
  • 500 grama mascarpone sira

Sastojci za podlogu:

  • 125 grama maslaca
  • 70 mililitara mleka
  • 200 grama plazme
  • 100 grama mlevenih lešnika

Priprema:

Otopite čokoladu u pavlaci i dobro ohladite. Kada se ohladi, umutite. Sa strane umutite mascarpone i 250 grama nutele. Sve to sastavite, to je osnovnu fil.

U činijici sjedinite 150 grama nutele i 60 grama lešnika.

Pročitajte još: Najbolje boje za prostor oko radnog stola prema FENG SHUI disciplini: ZELENA daje energiju, a evo šta znači CRNA

Borovnice posuti šećerom i gustinom na manjem plehu i peći u rerni dok ne vidite da se pojavljuju balončići. Onda izvadite, mai ugnječite viljuškom i ostavite da se ohladi. Za podlogu jednostavno sjedinite sve sastojke i utapkajte u kalup, po preporuci veličine 24 centimetra.

Osnovni fil podelite na 3 dela. Pa ide osnovni fil, borovnice, osnovni fil, nutela sa lešnicima i opet osnovni fil na kraju. Ostavite da se lepo stegne u frižideru pa poslužite.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas