· · Komentari: 0
SLATKI ZALOGAJI

Savršenstvo BEZ ŠEĆERA: Čizkejk sa borovnicama koji se PEČE 10 MINUTA (RECEPT/VIDEO)

Ovog vikenda uživajte u slatkim zalogajima bez unosa šećera

1657371419_cizkejk.png
Foto: InstagramScreenShot/goodfood.milica

Kolači koji se peku nisu omiljeni tokom letnjeg perioda, ali obzirom da su poslednjih dana temperature malo niže, donosimo vam predlog za odličan kolač sa borovnicama u koji ne ide šećer i za njegovu pripremu potrebno je manje od pola sata.

Pročitajte još: Dokazane prednosti VEGANSKE ishrane: Biljnom ishranom spašavate sebe, planetu i životinje!

Sastojci za koru:

  • 500 grama krem sira poput maskarponea
  • 2 pune kašike milerama
  • 4 pune kašike eritritola ili 2 stevie
  • 4 jaja sobne temperature
  • 2 pune kašike bademovog brašna

Sastojci za fil:

  • 250 mililitara slatke pavlake bez šećera 
  • 150-200 grama borovnica

Priprema:

Žicom umutiti krem sir, mileram i zaslađivač. Onda dodavati jedno po jedno jaje i mutiti žicom, na kraju dodati bademovo brašno i sve lepo umešati. Kalup za pečenje (20 do 22 centimetara) obložiti papirom za pečenje, zagrejati rernu dobro, na dno rerne staviti šerpu sa ključalom vodom, sipati masu u pekač i staviti da se peče.

Pročitajte još: Svete biljke koje će vas štititi ukoliko ih budete gajili u svom dvorištu: Ove 4 biljke će vam pomoći, a mogu imati i lekovito dejtvo (FOTO)

Peći na 250 stepeni 10 minuta u dobro zagrejanoj rerni, a potom na 160 stepeni još 50 minuta. Odškrinuti rernu vrlo malo i isključiti, ostaviti tako da se hladi bar 4 sata ili preko noći.
Nakon toga umutiti 250 mililitara slatke pavlake nafilovati preko kolača i poređati borovnice.

Kolač za uživanje bez griže savesti, kaloričan jeste, ali ne treba vam više od jednog parčeta da zadovovoljite potrebu za nekom finom poslasticom.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.