· · Komentari: 0
dobar san

Zašto čokoladu ne bi trebalo da jedemo pre spavanja? Ipak je bolje da sačekamo

Nekada baš pre nego što krenemo da jedemo posegbeni za čokoladom.

1618833224_Depositphotos_132437310_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Nutricionisti se slažu da bi to, baš u to vreme, ipak trebalo da izbegavamo.

Jedan od najomiljenijih slatkiša na svetu može biti uzročnik nemogućnosti da zaspimo.

Pročitajte još: Kako da izbegnete pucanje uskršnjih jaja tokom kuvanja? Pročitajte nekoliko saveta koji će vas rešiti muka

Naime, čokolada sadrži kofein. Količina kofeina koji možemo da nađemo u čokoladi varira od vrste do vrste.

Čokolada ima i teobromin, koji takakođe može da nas održi budnim baš kada nam je san neophodan. Teobromin se uglavnom nalazi u zrnu kakaa, a pošto je alkalan, pripada istoj hemijskoj porodici kao i kofein. Ova dva jedinjenja povećavaju naše uživanje u hrani, podižu naše raspoloženje i nivo budnosti.

Pročitajte još: Potrebni su vam samo SODA BIKARBONA I VRUĆA VODA: Trik za brzo čišćenje kuhinje

Što je čokolada tamnija, naći ćete više kofeina i teobromina prenosi The List.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.