Oglas
· · Komentari: 0

5 grešaka koje italijanski kuvari nikada ne bi napravili u kuhinji: Nikada ne kombinuju crni i beli luk

Šta možemo da naučimo i sami primenimo u kuhinji?

1740664916_shutterstock_1199539726.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Italijanska kuhinja je poznata širom sveta po svojim jedinstvenim jelima koja se oslanjaju na kvalitetne i sveže sastojke. Od italijanskih kuvara možemo da naučimo mnoge tehnike spremanja koje su lako primenjive i u našoj kuhinji.

Koje su to greške koje se prave u kuhinji, a italijanskim kuvarima ne mogu da se dese?

Ispiranje testenine

Za italijanske kuvare ispiranje testenine je nečuveno. Sos će se bolje vezati za testeninu koja nije isprana, a neki recepti, kao što je cacio e pepe, čak zahtevaju dodavanje malo vode za testeninu u sos.

Dodavanje previše belog luka

Italijani se vode time da sos od paradajza zreba da ima ukus paradajza, a ne belog luka. "So od belog luka", nije popularna u Italiji. Niti recepti koji kombinuju crni luk i beli luk. Koristi se jedno ili drugo, piše Huff Post.

Korišćenje sastojaka lošeg kvaliteta

Veliki razlog zbog kojeg italijanska hrana ima bolji ukus u Italiji je taj što koriste kvalitetne sastojke, a ono čime se vode je "provodite više vremena u kupovini, a manje u kuvanju".

Prekomerna upreba sira

Kada se sir koristi u jelu, obično se ugrađuje, a ne topi na vrhu jer „uguši jelo“ i pokriva ukus onoga što je ispod.

Manje je više 

Kada je u pitanju kuvanje, najveća lekcija koju možemo da dobijemo od italijanskih kuvara je da je manje više. Jelima pripremljenih od nekoliko kvalitetnih sastojaka ne ništa više.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas