Oglas
· · Komentari: 0
rešenje

Danas kuvamo jaja: Evo kako da uz pomoć KAŠIKE SIRĆETA sprečite pucanje

Nekoliko saveta za kuvanje jaja bez pucanja.

1619770437_Depositphotos_199961864_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Bojenje i ukrašavanje jaja za najveći hrišćanski praznik Vaskrs pođednako je zabavno i za starije i za mlađe.

Međutim, moguće je neželjeno pucanje prilikom kuvanja, što onemogućava da napravimo željene ukrase.

Kako se to može sprečiti?

Donosimo nekoliko korisnih saveta koji mogu biti od pomoći.

  • Pre svega, bitno je da voda ne vri prejako i da jaja imaju dovoljno mesta za kretanje u šerpi. Tako se neće sudarati i oštetiti. Neki čak polako mešaju vodu dok ne provri, zatim puste da se jaja kuvaju nekoliko minuta, pa isključe vatru i ostave ih u toj vodi još pola sata.
Kašika sirćeta može da pomogne.

Pročitajte još: Farbanjem jaja ofarbali ste i RUKE? Dva sastojka iz kuhinje SKIDAJU fleke! (RECEPT)

  • Osim temperature vode i jaja, sigurno ste čuli za savet da će kašika sirćeta sprečiti ljusku da pukne. Takođe, istu moć ima i so. Neće škoditi ni ako stavite oboje.

Iako su danas vrlo popularna bela jaja, na kojima boje uvek lepše izgledaju, treba znati da je njihova ljuska mnogo tanja, pa mogu brže pući tokom kuvanja.

                      PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas