Oglas
· · Komentari: 0

TRIKOVI ZA PRŽENJE RIBE: Evo kako da bude hrskava spolja, mekana iznutra i da ne upije previše ulja

Uz ove jednostavne korake, vaša riba će biti hrskava spolja, sočna unutra i ravnomerno pržena, bez previše ulja i bez rizika da se raspadne na tanjiru.

1765980937_Foto-Deposit-riba.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Trpeza za Nikoljdan ne može da se zamisli bez ukusne ribe, a da biste ukućane oduševili, nije potrebno puno truda. Uz nekoliko jednostavnih saveta, vaša riba može biti hrskava spolja, sočna unutra i bez previše masnoće.

 Priprema ribe pre prženja

Sitna riba se prži cela i na jakoj vatri, dok se krupna riba čisti, seče na komade i prži na slabijoj vatri kako bi se toplota ravnomerno raspodelila.

Komadi ribe se seku koso, pod uglom od 45 stepeni, i ne bi trebalo da budu deblji od 3 cm.

Riba je ukusnija ako se pre prženja potopi u sveže mleko 20-25 minuta, a potom se osuši krpom. Ovo je posebno korisno za masniju ribu, jer pomaže da ostane krhka i nežna.

Marinada pojačava aromu i čini ribu sočnijom:

Komadi ribe se zaliju limunovim sokom, malo ulja, peršunom, iseckanim lukom i crnim biberom. Ostavite u frižideru oko sat vremena. Pre prženja, riba se osuši i pohuje po želji (jaje, pivo, prezle).

Odabir posuđa i masnoće

Najbolje je koristiti tiganj sa debelim dnom, jer se zagreva ravnomerno i smanjuje rizik da neki komadi pregore.

Za prženje se najčešće koristi suncokretovo ulje, jer nema miris i ne menja aromu ribe.

Komade ribe okrenite samo jednom tokom prženja kako bi zadržali oblik i sočnost.

Saveti da se riba ne raspadne i ne upije previše ulja
Uklanjanje jakog mirisa: u tiganj stavite jedan oguljen krompir, isečen na kriške dok se riba prži.

Čvrstina ribe: pre prženja, stavite ribu 30 minuta u vodu pomešanu sa sirćetom u jednakim količinama.

Razrezi na komadima: mala zarezivanja po površini ribe sprečavaju deformaciju tokom prženja.

Za rečnu ribu: ako riba ima miris na blato, u vodu ili ulje dodajte aromatično bilje i začine poput peršuna, lovora ili crnog bibera.

(Stil)

BONUS VIDEO:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas