Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИКОВИ ЗА ПРЖЕЊЕ РИБЕ: Ево како да буде хрскава споља, мекана изнутра и да не упије превише уља

Уз ове једноставне кораке, ваша риба ће бити хрскава споља, сочна унутра и равномерно пржена, без превише уља и без ризика да се распадне на тањиру.

1765980937_Foto-Deposit-riba.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Трпеза за Никољдан не може да се замисли без укусне рибе, а да бисте укућане одушевили, није потребно пуно труда. Уз неколико једноставних савета, ваша риба може бити хрскава споља, сочна унутра и без превише масноће.

 Припрема рибе пре пржења

Ситна риба се пржи цела и на јакој ватри, док се крупна риба чисти, сече на комаде и пржи на слабијој ватри како би се топлота равномерно расподелила.

Комади рибе се секу косо, под углом од 45 степени, и не би требало да буду дебљи од 3 цм.

Риба је укуснија ако се пре пржења потопи у свеже млеко 20-25 минута, а потом се осуши крпом. Ово је посебно корисно за маснију рибу, јер помаже да остане крхка и нежна.

Маринада појачава арому и чини рибу сочнијом:

Комади рибе се залију лимуновим соком, мало уља, першуном, исецканим луком и црним бибером. Оставите у фрижидеру око сат времена. Пре пржења, риба се осуши и похује по жељи (јаје, пиво, презле).

Одабир посуђа и масноће

Најбоље је користити тигањ са дебелим дном, јер се загрева равномерно и смањује ризик да неки комади прегоре.

За пржење се најчешће користи сунцокретово уље, јер нема мирис и не мења арому рибе.

Комаде рибе окрените само једном током пржења како би задржали облик и сочност.

Савети да се риба не распадне и не упије превише уља
Уклањање јаког мириса: у тигањ ставите један огуљен кромпир, исечен на кришке док се риба пржи.

Чврстина рибе: пре пржења, ставите рибу 30 минута у воду помешану са сирћетом у једнаким количинама.

Разрези на комадима: мала зарезивања по површини рибе спречавају деформацију током пржења.

За речну рибу: ако риба има мирис на блато, у воду или уље додајте ароматично биље и зачине попут першуна, ловора или црног бибера.

(Стил)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas