Oglas
· · Komentari: 0
OSTRVO

Ako ste preležali koronu u ovoj zemlji EU ste dobrodošli!

Ako imate antitela spakujte kofer i pravo na ovo ostrvo

1607519067_Island.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Premijerka Islanda Katrin Jakobsdotir je najavila da su od 10. decembra dobrodošli putnici koji su preležali kovid. Dovoljno je da dokažu da imaju antitela i neće morati da idu u karantin, niti da rade PCR test.

Pročitajte još: Bacite kalendar, ZABORAVITE na LETOVANJE: Sada se traže SPARTANSKI vikend i NOMADSKI HOTELI

Brzi ne prihvataju
Priznaje se test na antitela iz evropske laboratorije ili epidemiologa sa Islanda. Brze testove ne prihvataju.

Premijerka je rekla i da se nada da će razvoj efikasnih vakcina omogućiti da se pomenute mere preispitaju već u prvim nedeljama januara.

Mere će preispitati u januaru sa vakcinom...

Island trenutno zahteva od posetilaca da 14 dana po dolasku budu u karantinu ili da se dva puta testiraju: prvi put po dolasku u zemlju, nakon čega sledi karantin pet do šest dana i nakon toga ponovno testiranje.

Do vodopada mogu svi, ali sami Foto: Piksabej

Zanimljivo je da je onima koji su u karantinu na Islandu dozvoljeno da posete neke turističke atrakcije, ali to mogu da urade samo sami.

Pročitajte još: Turisti SRBIJU ocenili ČETVORKOM, a KRITIKUJU puteve i još jednu stvar

Island je zatvorio čuvene bazene, a restorani sa dozvolom za prodaju alkohola su zatvoreni od 21 čas. Maske su neophodne svuda gde je udaljenost manja od dva metra.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas