· · Komentari: 0
ZANIMLJIVO

I pored pandemije virusa, oni su i dalje srećni: Ovo su 5 najsrećnijih zemalja na svetu

I pored pandemije koja traje više od godinu dana, neke zemlje se mogu pohvaliti da ih ni ova situacija nije poljulala u tome da budu srećni.

1618997956_copenhagen-142711_640.jpg
Foto: Pixabay

Ako ste se pitali kako je svet oko vas napredovao u svom ovom ludilu, evo liste pet najboljih zemalja koje su i dalje prilično srećne, uprkos svemu.

1. Finska

Finska je ponovo vodeća najsrećnija zemlja na svetu. Zapravo je ovo četvrta godina zaredom za nordijsku zemlju. Sa nekim od najboljih obrazovnih sistema na svetu, zemlja je već duže vreme srećnija od ostalih. Od danas, država planira ponovo otvoriti svoje restorane i ubrzati proces vakcinacije, jer vidi pad broja pozitivnih slučajeva.

Pročitajte još: Komšije nude neverovatne povoljnosti za srpske turiste: Na 4 sata od Beograda raj za građane Srbije (VIDEO)


2. Danska

Još jedna nordijska zemlja na spisku, Danska je poznata po tome što je na vrhu što se tiče životnog veka, a tiče se i socijalne podrške. Danska takođe ima jedan od biciklistički najprijatnijih gradova na svetu. I drugi faktori takođe dolaze u obzir da bi doprineli njenoj sreći. Možda će vas putovanje u ovu srećnu zemlju razveseliti.

Pročitajte još: Top 10 najlepših trgova na svetu: Mnogi su na korak od nas (FOTO)


3. Švajcarska

Švajcarska je raj za putnike. Zemlja je izuzetno dobro prošla na ovogodišnjem plasmanu, jer je napredovala za tri mesta. Kod njih, narod glasa na većini odluka, čak i ako odlučuje o broju dana odmora za radnike. Švajcarski odmor je, naravno, jedan od najpoželjnijih odmora za bilo kog putnika, a sada znate da odabirom posete ovom raju možete biti mnogo srećniji.

Pročitajte još: Grčka protiv Turske: Jedni nude more, a drugi vakcinisane konobare

4. Island

Zemlja koja odiše blagostanjem, Island je sigurno jedna od najlepših zemalja koje je trebalo posetiti, a da ne spominjemo, jedna od najsrećnijih. Poznato je da nacija svake godine privlači brojne posetioce i uspešno je uspela da ostane jedna od naprednijih nacija na svetu. Povrh svega, Islanđani osećaju da se uvek mogu osloniti na Islanđanina kada stvari postanu grube; zar to nije neverovatno?

 Foto: Pixabay

5. Norveška

Prema izveštaju UNICEF-a iz 2013. holandska deca su najsrećnija na svetu. Zar to ne govori nešto o zemlji? Nacija ostaje visoko na lestvici sreće od 2005. godine, što je velika stvar. Dovoljno je teško održavati takvu rang listu iz godine u godinu, ali ova vrsta doslednosti je samo izuzetna. Pa, zašto ne povedete svoju decu na odmor u ovu prelepu zemlju.

Foto: Pixabay
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.