· · Komentari: 0
KRUŽNE TURE

Da li znate gde se nalazi NAJVEĆI spomenik na SVETU? Krenite novom PATRIOTSKOM rutom po Rusiji

Rusiju godišnje poseti 55.000 srpskih turista, a ove godine će moći da prođu "Putem života" lenjingradske oblasti, spomenik poslećen Staljingradskoj bici, kao i poseta Patriotskom parku

Rusija je spremna da ovog 9. maja obeleži 75. godišnjicu Velike pobede ostvarene u Velikom Otadžbinskom ratu. U skladu sa Predsedničkim ukazom, 2020. godina je proglašena Godinom sećanja i slave, pa su mnogi događaji u jednoj ili drugoj meri posvećeni posebno podvigu ruskog naroda u tim strašnim godinama za celu Evropu.

Čuveni spomenik generalu Žukovu Foto: Piksabu

Pročitajte još: Znate li zašto poštovaoci Dostojevskog kupe karanfil i izađu na trećoj stanici, kod manastira Aleksandar Nevski?

Ruski turizam je svake godine bio u znaku druge teme, pa je tako prošla bila posvećena pravoslavlju tokom koje su turisti mogu da putuju tematskim rutama po najlepši manstirima ove zemlje.

Mnogi srpski turisti su prošli "Imperatorsku turu" posvećenu carskoj porodici.

Pretprošla, 2018. godina, bila je u znaku Imperatorske rute koja je pratila "put golgote" porodice Romanov. Kompletna ruta je počinjala u Carskom selu kod Sanktpeterburga, nastavljala se Transsibirskom železnicom do Tobolska gde su bili zatočeni, a završavala je u Jekaterinburgu, gde je poslednji ruski car Nikola sa porodicom streljani. Većina turista je prošla jednim delom rute, što je uradio i veliki broj srpskih turista koji je stigao do Sibira.

Najtraženiji suveniri Foto: Piksabu

Ove godina je posvećena Velikoj pobedi  mnogi spomenici su "osveženi", drugi izgrađeni, a svi će se naći na "Otadžbinskoj ruti".

Najprodavaniji suveniri u Rusiji su babuške i kape sa kopijama vojničkog ordenja.

- Posebna pažnja posvećena je vojno-patriotskom turizmu, formirali smo rute do mesta koja su vezana za herojsku istoriju Rusije, a obuhvata spomenike i najbolje muzejske institucije - kaže Olga Jarlova iz Ministarstva kulture posvećenog turizmu.

Među tim destinacijama su „Put života“ u Sankt Peterburgu i Lenjingradskoj oblasti, kao i „Staljingradska bitka“ u Volgogradskoj oblasti.

Najveća "zvezda" ove ture je novi hram posvećen oružanim snagama Moskve koji je podignut u Parku patriot kod Moskve. Ovaj ogromni tematski park u Podmoskovlju je dobio novi muzej sa originalnim stvarima koje su pripadale vojnicima Crvene armije, a tu se sada nalazi i treći najveći pravoslavni hram na svetu visok 95 metara.

Kompletno rekonstruisan spomenik u Volgogradu Foto: Piksabu

Prošle godine je u Volgogradu počela kompletna restauracija glavnog spomenika posvećenog Velikom otadžbinskom ratu - skulptura "Otadžbina-majka zove!" Stručnjaci su na 30 nivoa skela popunjavali pukotine u betonu i vraćali izvornu boju spomenika visokog 85 metara i teškog 8.000 tona.

Spomenik "Majka otadžbina" težak je 8.'000 tona i zvanično je najveći na svetu.

Muzej pobede u Moskvi postaće još moderniji - tamo je obnovljena ekspozicija izložbenog prostora. U selu Prohorovka, Belgorodska oblast, biće otvoren novi muzej pod nazivom „Bitka za oružje Velike Pobede“.

Pročitajte još: Možete li da zamislite kako će izgledati putovanje 2049. godine? Otvara se PUT SVILE, a Kinezi će imati glavnu ulogu

- Ne mogu ne pomenuti još jedan veliki projekat – Memorijalni kompleks Rževa Sovjetskom vojniku - isitče Jarilova.

Ovo je potpuno novi memorijalni kompleks koji je posvećen Rževskoj bitci. Do sada je to poslednja od najvećih bitaka Velikog otadžbinskog rata koja nema svoj spomen. Nalazi se na 200 kilometara od Moskve, pa će ovde sigurno doći organizovane turističke grupe, individualni putnici, pa čak i oni koji jednostavno prolaze i žele da odaju počast vojnicima koji su poginuli za slobodu ne samo Rusije, već i cele Evrope.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kto sozdaet prazdnik žizni? ⠀ Mы sami i sozdaem. Svoimi že rukami, mыslяmi i deйstviяmi. Esli ne sidetь u televizora celыmi dnяmi i ne govoritь kak vsё ploho. Esli ne boяtsя vsego vokrug. Esli dumatь o horošem. ⠀ Я ne hoču skazatь čto vsё zavisit ot nas, no očenь mnogoe! Poэtomu načinatь svoй prazdnik žizni nužno s sebя i togda prazdnik žizni budet vezde. Ili kak minimum gde-to rяdom. ⠀ Očenь lюblю nablюdatь za administracieй KirMos @kirmos_info vot už točno gde vsegda veselo i interesno! Dumaю mnogie kto videl vыstupleniя эtih rebяt ostalisь pod vpečatleniem! Bravo! Molodcы! Uverena takoe interesnoe pozdravlenie ocenili vse veteranы našego raйona! Čuvstvuetsя i prazdnik i radostь, ne smotrя na te sobыtiя, kotorыe seйčas estь. ⠀ Vseh s nastupaющim prazdnikom! S Dnёm Pobedы! #9maя #9maя2020 #denьpobedы #2020 #vesna

A post shared by RABOTA☆KURSЫ☆SEMЬЯ (@super_katena) on

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.