· · Коментари: 0
КРУЖНЕ ТУРЕ

Да ли знате где се налази НАЈВЕЋИ споменик на СВЕТУ? Крените новом ПАТРИОТСКОМ рутом по Русији

Русију годишње посети 55.000 српских туриста, а ове године ће моћи да прођу "Путем живота" лењинградске области, споменик послећен Стаљинградској бици, као и посета Патриотском парку

Русија је спремна да овог 9. маја обележи 75. годишњицу Велике победе остварене у Великом Отаџбинском рату. У складу са Председничким указом, 2020. година је проглашена Годином сећања и славе, па су многи догађаји у једној или другој мери посвећени посебно подвигу руског народа у тим страшним годинама за целу Европу.

Чувени споменик генералу Жукову Фото: Пиксабу

Прочитајте још: Знате ли зашто поштоваоци Достојевског купе каранфил и изађу на трећој станици, код манастира Александар Невски?

Руски туризам је сваке године био у знаку друге теме, па је тако прошла била посвећена православљу током које су туристи могу да путују тематским рутама по најлепши манстирима ове земље.

Многи српски туристи су прошли "Императорску туру" посвећену царској породици.

Претпрошла, 2018. година, била је у знаку Императорске руте која је пратила "пут голготе" породице Романов. Комплетна рута је почињала у Царском селу код Санктпетербурга, настављала се Транссибирском железницом до Тоболска где су били заточени, а завршавала је у Јекатеринбургу, где је последњи руски цар Никола са породицом стрељани. Већина туриста је прошла једним делом руте, што је урадио и велики број српских туриста који је стигао до Сибира.

Најтраженији сувенири Фото: Пиксабу

Ове година је посвећена Великој победи  многи споменици су "освежени", други изграђени, а сви ће се наћи на "Отаџбинској рути".

Најпродаванији сувенири у Русији су бабушке и капе са копијама војничког ордења.

- Посебна пажња посвећена је војно-патриотском туризму, формирали смо руте до места која су везана за херојску историју Русије, а обухвата споменике и најбоље музејске институције - каже Олга Јарлова из Министарства културе посвећеног туризму.

Међу тим дестинацијама су „Пут живота“ у Санкт Петербургу и Лењинградској области, као и „Стаљинградска битка“ у Волгоградској области.

Највећа "звезда" ове туре је нови храм посвећен оружаним снагама Москве који је подигнут у Парку патриот код Москве. Овај огромни тематски парк у Подмосковљу је добио нови музеј са оригиналним стварима које су припадале војницима Црвене армије, а ту се сада налази и трећи највећи православни храм на свету висок 95 метара.

Комплетно реконструисан споменик у Волгограду Фото: Пиксабу

Прошле године је у Волгограду почела комплетна рестаурација главног споменика посвећеног Великом отаџбинском рату - скулптура "Отаџбина-мајка зове!" Стручњаци су на 30 нивоа скела попуњавали пукотине у бетону и враћали изворну боју споменика високог 85 метара и тешког 8.000 тона.

Споменик "Мајка отаџбина" тежак је 8.'000 тона и званично је највећи на свету.

Музеј победе у Москви постаће још модернији - тамо је обновљена експозиција изложбеног простора. У селу Прохоровка, Белгородска област, биће отворен нови музеј под називом „Битка за оружје Велике Победе“.

Прочитајте још: Можете ли да замислите како ће изгледати путовање 2049. године? Отвара се ПУТ СВИЛЕ, а Кинези ће имати главну улогу

- Не могу не поменути још један велики пројекат – Меморијални комплекс Ржева Совјетском војнику - иситче Јарилова.

Ово је потпуно нови меморијални комплекс који је посвећен Ржевској битци. До сада је то последња од највећих битака Великог отаџбинског рата која нема свој спомен. Налази се на 200 километара од Москве, па ће овде сигурно доћи организоване туристичке групе, индивидуални путници, па чак и они који једноставно пролазе и желе да одају почаст војницима који су погинули за слободу не само Русије, већ и целе Европе.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Кто создает праздник жизни? ⠀ Мы сами и создаем. Своими же руками, мыслями и действиями. Если не сидеть у телевизора целыми днями и не говорить как всё плохо. Если не боятся всего вокруг. Если думать о хорошем. ⠀ Я не хочу сказать что всё зависит от нас, но очень многое! Поэтому начинать свой праздник жизни нужно с себя и тогда праздник жизни будет везде. Или как минимум где-то рядом. ⠀ Очень люблю наблюдать за администрацией КирМос @kirmos_info вот уж точно где всегда весело и интересно! Думаю многие кто видел выступления этих ребят остались под впечатлением! Браво! Молодцы! Уверена такое интересное поздравление оценили все ветераны нашего района! Чувствуется и праздник и радость, не смотря на те события, которые сейчас есть. ⠀ Всех с наступающим праздником! С Днём Победы! #9мая #9мая2020 #деньпобеды #2020 #весна

A post shared by РАБОТА☆КУРСЫ☆СЕМЬЯ (@super_katena) on

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.