Oglas
· · Komentari: 0

DOKTORKA OTKRIVA ŠTA TREBA DA IMATE U KOFERU ZA PUT SA DECOM: Jednu stvar mnogi zaboravljaju, a važna je za zdravlje

Doktorka Ivana Begović Lazarević otkrila je šta treba da imate u putnoj apoteci tokom leta i kada putujete sa detetom

1688388812_shutterstock_1938178192-porodica-na-moru.jpg
Photo: Shutterstock
Oglas

Sunčanica, trovanje hranom, povišena temperatura, ubod insekata, samo su neki od izazova koji vas mogu zadesiti na odmoru i upropastiti vam letovanje! Sve što važi za ponašanje kada ste kod kuće, važi i za more - izbegavajte izlaganje najjačem Suncu, nemojte se prejedati, maksimalno obezbedite deci bezbednost i ne zaboravite na značaj zaštitnog faktora tokom sunčanja.

Priprema za porodično letovanje, pogotovo ako putujete sa decom može da predstavlja veliki izazov, a doktorka Ivana Begović Lazarević za RTS je objasnila šta obavezno treba da ponesemo u putnom prtljagu kada idemo na letovanje sa detetom.

"U putnom prtljagu obavezno je imati probiotik, sredstvo za snižavanje temperature, nešto protiv alergije, nešto protiv ujeda insekata, neki od antihistaminika. Antibiotik se ne preporučuje. Dobro je i da dete koje ide na put ponese svoj vakcinacioni karton", rekla je doktorka Ivana Begović Lazarević.

U putnoj apoteci mnogi roditelji nose razne lekove, kozmetiku, preparate, ali malo ko nosi vakcinacioni karton. U slučaju određenih tegoba i potrebe za lekarom, važno je da ovaj karton imate kod sebe.

Kako za putovanja, ovo je takođe značajno i za leto kod kuće, suočavanje sa raznim virusima i bakterijama u vrtiću, a posebno na bazenima. Ističe da služba higijene Gradskog zavoda za javno zdravlje jednom nedeljno uzorkuje vodu sa otvorenih bazena i svi rezultati kvaliteta vode su zadovoljavajući.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas