· · Komentari: 0

Stjuardesa otkrila svoje najbolje hotelske trikove: CIPELE U SEFU, MOKRI PEŠKIRI, I TV UMESTO PUNJAČA (VIDEO)

Ester Sturs podelila je svoje najbolje putne tajne

1681905852_stjuardesa-naslovna-111.jpg
Photo: TkTok printscreen/ esthersturrus

Ester radi za holandsku avio-kompaniju, a kako je u opisu njenog posla da odseda u raznim hotelima širom sveta, ona deli svoja iskustva i redovno izveštava svoje pratioce na TikToku o načinima da sebi olakšaju putovanje.

Ova lepa plava devojka je oduvek sanjala da bude stjuardesa, a sa 16 je pohađala kurs za avijaciju tri pune godine, pre nego što je 2019. započela svoju letačku karijeru kao stjuardesa. Za sadašnju kompaniju leti od 2020.godine.

Ester(22) rodom iz Roterdama u Holandji, otkrila je svoje najbolje savete i trikove, koje treba imati na umu kada putujete.


U klipu postavljenom na TikTok, koji ima 1,2 miliona pregleda i preko 52.000 lajkova, ona deli uvid u neke od najboljih najboljih stvari koje treba da zapamtitie kada ste na putu. Evo i njenih metoda:

OSTAVITE CIPELE U SEFU

Mnogi hoteli, hosteli i kuće za odmor dolaze sa sefom, koji služi da turisti stave sve skupe stvari koje žele da drže zaključane. Nekada se desi da ih tu i ostave... Noć pre nego što napustite smeštaj, stavite cipele u sef.

- Na ovaj način nikada nećete zaboraviti ništa iz ovog sefa, jer cipele morate obuti. Ovo je moj najveći savet, primetićete da vam fale cipele i setićete se da su u defu, zajedno sa ostalim dragocenostima.


POMOČITE MALI PEŠKIR KADA DOĐETE U HOTEL

Ester je rekla: 
- Biti u avionu znači da uvek patiš od suvog vazduha, pa nije lepo imati suv vazduh i u sobi. Kada stignete u svoj smeštaj, namočite mali peškir i stavite ga ispred grejalice, na bezbednoj udaljenosti. Ta voda ispari u maloj hotelskoj sobi, koja može doneti malo olakšanja.

STVORITE PROSTOR VALJANJEM ODEĆE

Kada je u pitanju pakovanje, većina putnika se trudi da što više stvari stane u torbu, a svakako su  stjuardese profesionalci u tome. Ester deli savet:
- Uvek izgleda kao da nemate dovoljno mesta u svojoj torbi kada se pakujete. Međutim, jedan od najboljih 
putnih hekova je da odeću umotate ili zarolate, umesto da je savijate.

JEFTINIJI LETOVI AVIO KOMPANIJA

Često će sajtovi za putovaja i avio-kompanija snimiti vašu istoriju pretrage, instaliranjem kolačića u vaš
pretraživač.
-Ove kompanije znaju koliko često posećujete njiho sajt, i obično će podići cenu zbog vaše zainteresovanosti, prokomentarisala je ona, stoga korišćenjem privatnog pregledanja ništa se ne može pratiti ili ući u trag.

POŠALJITE SEBI SKEN VAŠEG PASOŠA NA E-MEJL

Ovo je jedan od Esternih najvećih saveta, koji bi mogao biti veoma koristan. 
- Dokaz o vašem identitetu je od vitalnog značaja. Ovo je posebno važno ako ste žrtva krađe ili gubitka dokumenta.

KORISTITE VEŠALICU ZA SVOJE ZAVESE

- Zavese vam se ne zatvaraju kako treba? Koristite vešalicu za odeću! Zakačite ovo na zavesu, tako da više svetlosti ne prolazi između.

PUNJENJE ELEKTRONSKIH UREĐAJA PREKO TV-A

- Jedan od najneverovatnijih hakova za putovanje je punjenje elektornskih uređaja preko televizora, otkriva Ester, ovo je izuzetno korisno ako ste izgubili zidni utikač za punjač.

KAPA ZA TUŠIRANJE - ZA CIPELE

Koristite kapu za tuširanje za cipele, rekla je stjuardesa- tako se vaša odeća neće zaprljati kada stavite cipele u kofer. Ove kape uglavnom se dobijaju u hotelu, sa malim setom za ličnu higijenu.

Na snimku se može videti kako demonstrira svoje veštine: zatvara zavese pomoću vešalice, pokazuje kako da napunite telefon tako što ćete ga priključiti za Tv, kako koristi kapu za tuširanje...

Korisnici su hrlili na komentare, da podele svoje reakcije, a mnogi su ostali u strahu od skrivenih trikova..

 

@esthersturrus Do you have more tips? 💙✈️ #tips #hotel #hotelhacks #hacks #myklmmoment #klm #klmcrew #crewklm #klmairlines #klmroyaldutchairlines #flightattendant #stewardess #workingmode #cabincrew #cabincrewlife #cabincrewgirls #flightattendantlife #aviationlife #aviation #uniform #royalbue #trend #viral #viralvideo #fyp ♬ B.O.T.A. (Baddest Of Them All) - Eliza Rose & Interplanetary Criminal

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU