· · Komentari: 0
VIKEND

Sledećeg vikenda počinju grupne ture po Srbiji, KOSOVO i METOHIJA na vrhu liste

Spremni grupni autobuski polasci po Srbiji, a najveće interesovanje vlada za srpsku pokrajinu Kosovo i pešačenje u prirodi.

serbia-4299639_1280.jpg

Prva grupa turista koji će autobusom krenuti da upoznaju Srbiju kreće 6. juna, za Ovčar. Već sutradan polazi novi autobus za Kablar.

Pročitajte još: Dragica je pronašla SEDAM najskrivenijih uglova SRBIJE na kojima se morate slikati (Foto)

Obe ture su pešačke, jednodnevne i polazak je iz Beograda. I ostala vikend-putovanja koja su se prodala čim su objavljena su odlazak u prirodu.

Mladi žele u prirodu Foto: Privatna arhiva

- Svi su se interesovali za Ovčarsko-Kablarsku klisuru, Lazarev kanjon, Krčedinsku adu i sve što ima veze s prirodom - kaže Davro Gavranović iz organizacije "Srbija za mlade".

Najtraženije su pešačke ture po prirodi.

Reč je pešačkim turama, koje podrazumevaju udobnu obuću dosta pešačenja, od po 14 kilometara. U svakoj turi se nosi kupaći, jer će biti i kratkog kupanja u rekama i jezerima Srbije, a onda sledi ručak. Agencije koje organizuju izlete po Srbiji iznenađene su koliko su se programi brzo prodali i koliko vlada veliko interesovanje.

- U prvoj nedelji juna imamo šest programa, što je duplo više nego u istom periodu lane i sve ture koje smo od marta odložili sada će biti realizovane, čemu se na vrhuncu korone nismo nadali - kaže Gavranović i dodaje da su svi programi prodati čim su objavljeni.

Solo putnici će sedeti sami na dva mesta.

Svi putnici će tokom vožnje autobusom nositi maske, a zajedno će sedeti oni koji se poznaju i zajedno su uplatili. Pošto ima dosta solo-putnika oni će sedeti sami na dva sedišta.

Pročitajte još: Za najluksuznije putovanje na svetu rezerviše se godinu dana unapred, a košta 2 MILIONA DINARA (Video)

U agencijama koje rade Srbiju turisti su obavezno pitali za ture po srpskoj pokrajini Kosovu, jer su osmišljeni programi do Prizrena, Velike Hoče, posetu Dečanima i slično. Ova putovanja čekaju dozvolu za prelazak administrativnog prelaza kod Merdara.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.