Oglas
· · Komentari: 1
PAMETNI UREĐAJI

Želite punjač u kutiji sa NOVIM mobilnim telefonom? Nema problema, ali DOPLATITE!

Vodeće dve kompanije mobilnih telefona uskoro bi mogle da naplaćuju punjače za uređaje, najavljuju strani analitičari

1595797299_punjac.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Spekulacije o uvođenju naplate punjača mobilnih telefona ojačala je činjenica da je kompanija Apple izbacila slušalice iz paketa, odnosno kutije u koju je upakovan novi mobilni uređaj.

Pročitajte još:  NAJBOGATIJI! Da je mario za novac, Tesla bi kada je umro imao TAČNO OVOLIKO NOVCA NA RAČUNU! (VIDEO)

Briga o zaštiti ekologije od električnog otpada ili prilika za dobru zaradu?

Pročitajte još: Kako da sakrijete da ste pročitali poruku na Viber, Facebook ili WhatsApp?

Analitičari među tehnološkim stručnjacima već neko vreme podgrevaju ideju da će se punjač uz mobilni telefon uskoro dodatno naplaćivati. I sve se čini da se ide u tom smeru, obzirom da su se u kutijama sa novim telefonom, mogle naći i punjač, slušalice, ali i maskice za uređaj.


Foto: Pixabay

Pročitajte još: Evo kako da ZATAMNITE ekran na Gmail aplikaciji

Iz kompanije Apple dolaze stavovi da je punjač za pametni telefon nepotreban elktronski otpad, koji se stvara svaki put kada korisnik kupi telefon sa pripadajućim punjačem. 

Pročitajte još: Tehnološka POBEDA: Evropol razbio mrežu za komunikaciju koju su koristile HILJADE KRIMINALACA

Takođe, treba se podsetiti da je Apple prvi izbacio priključak za slušalice sa pametnog telefona. Nakon toga ispostavilo se da je odluka dobro unovčena, odnosno svaki korisnik je morao posebno da kupi bežične slušalice. Spekuliše se da i iza odluke o naplati punjača stoji ista, tržišno orijenisana odluka.  

Pročitajte još: NE NASEDAJTE! Napravite sami NEOPHODAN deo za MOBILNI (VIDEO)

Slične vibracije stigle su i iz kompanije iz Južne Koreje.

Naime, tamošnji mediji pišu i da  Samsung namjerava da isključi besplatan punjač u svim paketima novih telefona. Samsung će navodno uzeti nešto ozbiljniju taktiku, u kojoj će proceniti kako korisnici reaguju na izbacivanje punjača iz paketa, pa će tek onda donieti finalnu odluku. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas