· · Komentari: 0

BRZINA, KVALITET I POUZDANOST: Pametni telefon Huawei nova 9 pomera granice

Prošle nedelje, 21. oktobra, na događaju kompanije Huawei u Beču predstavljen novi Huawei pametni telefon iz Huawei nova serije.

1635259623_Huawei-Nova-9--5-.jpg
Foto: Promo

Naslednik modela poput Huawei nova 5T i Huawei nova 7 sa sobom je doneo upečatljiv izgled i nekoliko atraktivnih funkcija koje se prvenstveno odnose na kameru uređaja. Na prvi pogled (i dodir) uočava se posvećenost njegovom dizajnu i vizuelnom utisku.

Uređaj je tanak (7,77 mm sa težinom od okvirno 175 g), a ivice njegovog ekrana su zaobljene. Sve ovo utiče na utisak koji korisnik ima prilikom rukovanja, tako da je uređaj praktičan i ugodan.

Starru Blue, odnosno zvezdano plava boja telefona privlači pažnju i “menja se” u zavisnosti od osvetljenja. Dizajn uređaja upotpunjuje upečatljiva postavka sistema kamera – takozvani Star Orbit Ring.

Foto: Promo

Brzina je druga karakteristika Huawei nova 9. Odmah ulazimo u kameru i primećujemo da veliki broj filtera fotografija dovodi do mogućnosti zapanjujuće izmene boja, senki, osvetljenja. Mogućnost ulepšavanja pejsaža i lika, osveživanje stvarnosti i predmeta fotografisanja dovedena je do neslućenih razmena.

Kada smo kod kamera, navodi se da Huawei nova 9 ima zadnju RYYB Ultra Vision kameru od 50 MP sa senzorom od 1/1,56 inča koji osigurava visoku osetljivost na svetlo za snimanje visokokvalitetnih fotografija; kameru širokog ugla rezolucije 8 MP, kameru 2 MP i makro kameru od 2MP koja fotografiše na 4 cm. Prednja kamera uređaja je od 32 MP i dolazi sa velikim 1 / 2,8-inčnim senzorom.

U praksi kamere Huawei nova 9 uređaja omogućuju nastajanje kvalitetnih fotografija u svim scenarijima osvetljenja, pošto je posebna pažnja posvećena noćnoj fotografiji. Tu je i 4k video, a sjajni rezultati snimanja u uslovima slabijeg osvetljenja su ponovo nešto na se kod Huawei nova 9 može računati.

Foto: Promo

Interesantna je mogućnost prebacivanja sa prednje na zadnju kameru tokom snimanja, bez ikakvih prekida, što je opcija koja će se posebno dopasti onima koji snimaju live za društvene mreže ili vlogove.

Sve ove mogućnosti čine da je Huawei nova 9 idealan izbor za influensere, kako sadašnje, tako i buduće. Takođe, veoma je bitno i što kamera snima odlično i u mračnim uslovima. Ekran uređaja je zaobljen, podržava brzinu osvežavanja do 120 Hz i može prikazati 1,07 milijardi boja.

Foto: Promo

Sve ovo omogućava izuzetan prikaz sadržaja, što tokom svakodnevne upotrebe a posebno tokom reprodukcije sadržaja, zabave i igranja igrica. Pogledom na ekran, uočava se najpre korisnički interfejs koji korisnicima donosi mogućnost organizacije sadržaja zahvaljujući pametnim folderima u koje „staje“ do osam ikonica aplikacija. One su velike, tako da je sadržaj pregledan. Puštamo određeni broj muzičkih spotova i primećujemo da je kvalitet zvuka takođe odličan, kao i snaga zvučnika. Mnogi ljubitelji sporta će uz Huawei nova 9 utakmice svojih omiljenih klubova moći da prate na najbolji mogući način.

Foto: Promo

Uređaj dolazi sa podrškom za brzo punjenje sa 66W HUAWEI SuperCharge punjačem i baterijom od 4300 mAh koju je moguće napuniti za svega 38 minuta. Zato ne morate brinuti o praznoj bateriji, već možete istraživati opcije koje sa sobom donosi Huawei nova 9.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.