Oglas
· · Komentari: 0
NOVITETI

Predstavljen najnoviji uređaj: Nadzorne kamere sa veštačkom inteligencijom (VIDEO)

Kamera DCS-8325LH odmah će moći da prepozna osobu, da razlikuje objekte i prepozna razbijanje stakla

DCS_8325LH_A1_Side_Right.png
Foto: D-Link
Oglas

Kamere za nadzor moći će da detektuju ljude i jasno ih razlikuju od drugih objekata, prepoznati nasilno uništavanje objekata ili razbijanje stakla. Ovo su poslednji uređaji sa veštačkom inteligencijom koje je kompanija D-Link predstavila na poslednjem sajmu elektronike CES 2020 koji je početkom godine predstavljen u Las Vegasu, SAD.

Pročitajte još: Očekivano: Znate li koja je najbolja igrica 21. veka?

Iz kompanije su objasnili da njihove nadzorne kamere Smart Full HD, model DCS-8325LH koji radi na bazi Wi-Fi veze, sada mogu detektovati ljude i razlikovati ih od drugih objekata. Ta detekcija omogućena je pomoću integrisane veštačke inteligencije sa posebnim algoritmima, dok za funkcionisanje uređaja nije potrebno spajanje na aplikaciju u nekom posebnom uređaju za prepoznavanje, obzirom da se čitavo procesuiranje odvija u samoj kameri.


Foto: D-Link

Proizvođači tvrde da to donosi znatno brže i tačnije podatke u odnosu na one kamere za koje je potrebno naknadno čitanje i analiziranje snimljenog materijala.

Pročitajte još: Pametni zvučnici nas "tajno" slušaju i kada toga nismo svesni?

Nove kamere dolaze sa uvećanom količinom memorije i novim načinima za skladištenje video materijala, među kojima se nalazi u ONVIF Profile S, koji omogućuje čuvanje i opcije streaming-a na ličnim NAS uređajima.

Ugrađena memorija sada je proširiva pomoću microSD kartica kapaciteta do 256 GB, ali i dalje ostaju dostupne opcije za besplatna i plaćena rešenja za skladištenje podataka u cloud-u. Sve opcije rade sa mydlink aplikacijom koja se koristi za pregledanje sačuvanog ili live videa.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas