Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НОВИТЕТИ

Представљен најновији уређај: Надзорне камере са вештачком интелигенцијом (ВИДЕО)

Камера DCS-8325LH одмах ће моћи да препозна особу, да разликује објекте и препозна разбијање стакла

DCS_8325LH_A1_Side_Right.png
Фото: D-Link
Oglas

Камере за надзор моћи ће да детектују људе и јасно их разликују од других објеката, препознати насилно уништавање објеката или разбијање стакла. Ово су последњи уређаји са вештачком интелигенцијом које је компанија D-Link представила на последњем сајму електронике CES 2020 који је почетком године представљен у Лас Вегасу, САД.

Прочитајте још: Очекивано: Знате ли која је најбоља игрица 21. века?

Из компаније су објаснили да њихове надзорне камере Smart Full HD, модел DCS-8325LH који ради на бази Wi-Fi везе, сада могу детектовати људе и разликовати их од других објеката. Та детекција омогућена је помоћу интегрисане вештачке интелигенције са посебним алгоритмима, док за функционисање уређаја није потребно спајање на апликацију у неком посебном уређају за препознавање, обзиром да се читаво процесуирање одвија у самој камери.


Фото: D-Link

Произвођачи тврде да то доноси знатно брже и тачније податке у односу на оне камере за које је потребно накнадно читање и анализирање снимљеног материјала.

Прочитајте још: Паметни звучници нас "тајно" слушају и када тога нисмо свесни?

Нове камере долазе са увећаном количином меморије и новим начинима за складиштење видео материјала, међу којима се налази у ONVIF Profile S, који омогућује чување и опције стреаминг-а на личним NAS уређајима.

Уграђена меморија сада је проширива помоћу microSD картица капацитета до 256 GB, али и даље остају доступне опције за бесплатна и плаћена решења за складиштење података у cloud-u. Све опције раде са mydlink апликацијом која се користи за прегледање сачуваног или live видеа.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas