· · Komentari: 0
HAKERSKI NAPADI

Izdato UPOZORENJE: Milioni na udaru - kupuju vaše lične podatke za 500 evra

Lični podaci više od 250 miliona korisnika društvene mreže Facebook na internetu su ponuđeni za samo 500 evra, potvrdila je Cyble kompanija za zaštitu sigurnosti računara.

matrix-2883623_960_720.jpg
Foto: Pixabay

Kompanija Cyble izdala je upozorenje da se lični podaci oko 267 miliona korisnika društvene mreže Facebook dostupno za kupovinu na internetu za samo 500 evra. 

Pročitajte još: Da li smo ugroženi? Tokom rada od kuće svi smo koristili ovu APLIKACIJU, a Gugl ju je ZABRANIO iz opravdanog razloga

Prve pretpostavke su da podaci nisu direktno ukradeni od Facebook kompanije, već da su hakeri do ovih podataka došli uz pomoć "treće strane" koja ima sigurnosni propust ili još nije otkrila hakerski napad na svoje podatke.

Lični podaci svih korisnika Fejsbuka mogu se kupiti za 500 evra.

Podaci koji su se nudili za prodaju na internetu obuhvataju e-mail adrese korisnika, ime i prezime, telefonski broj, lokaciju. Reč je o stvarnim podacima koje je moguće proveriti upisivanjem e-mail adrese na njihovoj platformi AmIBreached.com.

Pročitajte još: Veliki poduhvat: Google spreman da parira Netflix i Disney platformama?

Oni korisnici koji se pronađu u Cyble bazi podataka trebalo bi da odmah promene svoju lozinku za pristup Facebook i e-mail servisu. 

Istovremeno, iz Facebook kompanije su istaknuli kako istražuju ceo slučaj, ali i da veruju kako se radi o podacima koji su prošle godine ukradeni sa jednog internet foruma. Navodno su prikupljeni pre nekoliko godina, pre nego što je Facebook uveo određene promene kako bi bolje zaštitio lične podatke korisnika.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.