Oglas
· · Komentari: 0

Branislav Lečić objašnjava zbog čega je tačno tužio Anđelu Jovanović: "Između nas nije bilo nikakve loše priče"

Lečić je u emisiji otkrio i zbog čega je tačno tužio mlađu koleginicu

1709814182_Untitled.jpg
Foto: ATA images
Oglas

U seriji "Radio Mileva, Branislav Lečić je trebalo da igra profesora koji je navodno lažno optužen za  uznemiravanje i koji na Anđelin lik vrišti da je lažljivica. Ona ga optužuje da je zbog njega sa svim peticama završila u frizerskom salonu, a on je prevremeno penzionisan.

Ipak, Anđela Jovanović odlučila je da odbije snimanje scena sa Branislavom Lečićem, zbog čega je on pravdu odlučio da potraži na sudu, zahtevajući odštetu od 300 hiljada dinara za povredu časti. Juče je održano prvo pripremno ročište na kome se popularni glumac nije pojavio, a u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1, ukratko objašnjava šta se zapravo dogodilo izmešu njega i Anđele:

- To je pripremno ročište na koje idu advokati, tako da ja nisam ni bio pozvan. Nele Karajlić mi je iz najbolje namere ponudio da se angažujem i da stigmu koja me prati u slučaju Danijele u poslu prevaziđemo time što treba da igram. Ja sam to prihvatio, potpisao ugovor, naučio tekst i bio spreman. Čitavih 20 dana se znalo da ću ja to da igram u toj seriji i onda, noć pred snimanje, ja dobijam informaciju da ne mogu da snimam, tačnije rečeno Anđela odbija da tu scenu snima sa mnom - počeo je Lečić i dodaje:

- Svako ima pravo na izbor, tu nema nikakvog problema. Svako od nas i bira, to mi dobro znamo kao glumci - dodao je.

- To je minimum poštovanja kad već nešto uradite, kad dođete pred svršen čin, objavite i u javnosti da to radite, kako onda da objasnite da to ne radite? - kazao je Branislav i dodaje:

- Ja ne znam šta se dešavalo između nje i produkcije. Izvinjenje od produkcije sam dobio i to je ono zbog čega ne mogu da zamerim Neletu ništa - kazao je Branislav i nastavlja:

- Oni nisu ni hteli da kažu da je ona, ali se to saznalo vrlo brzo. Hteli su da se zaštite. Na kraju krajeva, kad se produkcija izvinila ja sam to i oprostio i nisam ponudio nikakvu tužbu, ali kad sam tražio da se ona izvini... - rekao je Lečić.

On je trebalo da igra profesora koji je lažno optužen za s*ksualno nasilje, a Anđela učenicu.

- Ja sam stigmatizovan već od slučaja Danijele i trpim posledice ataka na svoju egzistenciju, samim tim i na moj život. Moram otvoreno da govorim o tome, ne smem da lažem i ja valjda imam pravo da se suprotstavim tome. Moji zahtevi nisu ništa komplikovani, vrlo su minimalni. Minimum poštovanja, profesionalno. Ako sam već sve dogovorio, ja 8 sati pred snimanje dobijam izveštaj da ne mogu da snimam i sad treba da zbog nečije odluke - koja je moguća - ali pre toga, pre toga se te stvari usklade, a ne tad. Onda mi se uskraćuje pravo na rad, a pravo na rad je pravo na život - rekao je Branislav i objašnjava da nikakav kontak sa Anđelom nije imao deset godina:

- Ja nikakve kontakte sa njom nemam, niti poruke, niti telefonske pozive. Jedini kontakt koji smo imali je pre devet ili deset godina, kada se vratila iz inostranstva gde se školovala, moji divni prijatelji Branka i Gagi, imao sam potrebu da je angažujem za jednu predstavu gde je ona trebala da igra važnu ulogu, ali ja to ne mogu da znam dok ne upoznam osobu. Nisam joj rekao za to, već sam prijateljski razgovarao sa njom, jer nisam želeo da je razočaram, ako vidim da to ne može da radi. Normalno sam pričao, krajnje ljubazno i taj razgovara je zaista bio krajnje ljudski. Od tada nismo imali nikakv kontakt. Između nas nije bilo nikakve loše priče. Mislim da je to više njen alibi, ne samo time što se vodi za slučajem koji je bio pre toga i stigmatizacijom koja je prisutna, već da bi ona imala neki lični razlog, jer tu ne postoji ništa što bi bilo loše i denucijantno ni za mene ni za nju. Postao sam toliko oprezan, setio sam se jednog momenta na nekoj terasi pod kamerama, u potrazi sam da nađem taj snimak. Mi nismo imali ništa, niti sam ja nju dodirivao, niti ona mene - kaže Lečić i dodaje da se sada postavlja pitanje zbog čega njegove kolege daju podršku Anđeli, zapravo šta je pozadina priče:

- Da li je podrška u tome da nemam pravo da rad. Ako je protiv tužbe, onda ona ima pravo da ona ne snima sa bilo kim. Ja potpuno stojim iza toga, pa svi mi biramo i to nije tema. Čemu onda podrška tome, kada je to opšte pravilo. Podrška je u tome da to nije profesionalno da se uradi u trenutku kada si ti već potpisao ugovor i objavio, pa je ljudsko malo je izvinjenje, ništa više ne tražim.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas