· · Komentari: 0
ZANIMLJIVO

Dodela Oskara se bliži, a da li znate ko ga je osvojio čak 26 puta?

Dodela Oskara je u nedelju, 25 aprila.

1619001017_Depositphotos_59968389_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Sigurno možete pretpostaviti da je san svakog glumca da osvoji Oskara, ali više zlatnih statua? Pa, to je stvarnost za neke glumce, od kojih su neki nagomilali i više od desetak.

Pročitajte još: Ovako izgleda ĆERKA Tome Zdravkovića: Živi na drugoj strani Evrope i ima dva SINA (FOTO)

Ceremonija dodele Oskara za 2021. godinu održava se u nedelju, 25. aprila u osam sati uveče, a ovogodišnja lista nominovanih je, kao i obično, uzbudljiva i razočaravajuća. 

Dakle, to će biti veoma uzbudljivo veče, ali, dok čekamo, zabavno je da se podsetimo najzabavnijih trenutaka sa crvenog tepiha, kao da vidimo ko je imao najviše Oskara ikada?

Pročitajte još: Andrija Milošević iskreno o onome što ga svi pitaju: "Nisam lud da ne budem otac"

Svakako, imena poput Toma Henksa, Čulije Robert, Meril Strip svima prvo padaju na pamet, pogotovo kada se uzmu u obzir njihove impresivne karijere, ali ispostavilo se da je osoba sa ovom jedinstvenom titulom, niko drugi no - Volt Dizni. Osvojio je 26 Oskara, i odneo 59 nominacija. Važno je, međutim, napomenuti da je većina njegovih Oskara bila za kategorije izvan glume, poput Najboljeg animiranog kratkog filma.

Volt Dizni osvojio je čak 26 Oskara

Što se tiče filma sa najviše Oskara ikada, Titanik, Ben Hur i Gospodar prstenova: Povratak kralja,  dele naslov sa po 11 Oskara. U glumačkoj kategoriji, osoba sa najviše Oskara je zapravo Ketrin Hepbern, koja je zaradila četiri Oskara i 12 nominacija u kategoriji za najbolju glumicu. Pobedila je za uloge u "Jutarnjoj slavi", "Pogodi ko dolazi na večeru", "Lav zimi "i "Na zlatnom ribnjaku". Reditelj Džon Ford ima najviše Oskara za režiju sa ukupno pet, a najpoznatiji je po filmovima poput "Plodovi gneva" i "Informer".

Pročitajte još: Kako danas izgledaju glumci iz filma "Lajanje na zvezde"? Profesorka francuskog i dalje izgleda savršeno (FOTO)

Meril Strip ne zaostaje mnogo - glumica je nominovana 21 put (što je čini glumicom sa najviše nominacija) i osvojila je tri od njih. Iako Strip ove godine nije nominovana i neće imati priliku da se izjednači sa Ketrin, postoje neki glumci kji će prvi put imati priliku da dobiju Oskara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meryl Streep (@merylstreep)

Što se tiče najviše pobeda (i nominacija) u kategoriju za najboljeg glumca, čast je pripala Džeku Nikolsonu. Iako je izjednačen sa Danijelom Dej Luisom sa tri pobede, tri puta je bolji od Luisa u kategoriji nominacija - nominovan je 12 puta, dok je Luis postigao 6 nominacija. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.