· · Komentari: 0

Ko je odgovoran? Alek Boldvin dobio OZBILJNE OPTUŽBE od supruga ubijene snimateljke, slučaju se ne nazire kraj

Svet je ostao u šoku kada se na snimanju filma u kome tumači Alek Boldvin dogodio stravičan događaj.

1647265684_b64644a2964b5af3d9fface8e76c3366d82c4f9a.jpg
Foto: profimedia

Manje od mesec dana nakon što je porodici tragično preminule snimateljke Haline Hačins podnela tužbu protiv producenata filma "Rust", tokom čijeg je snimanja poginula, glumac Alek Boldvin pokušava da se zaštiti od svih potencijalnih tužbi.

Slučaj Aleka Boldvina

- Ovo je redak slučaj u kojem je sistem podbacio i neko mora da bude zakonski odgovoran za tragične posledice. Ta osoba nije Alek Boldvin - stoji u zahtevu za arbitražu koju su podneli Boldvin i advokat Luk Nikas. Osim što se poziva na stavku u svom ugovoru koja ga osigurava da bude obeštećen u svim trenutnim i budućim tužbama (s plaćenim sudskim troškovima), glumac traži i nastavak snimanja kako bi zaradom delom pokrili nagodbu s porodicom Hačins.

Pročitajte još: "UMETNICA JE NEVIDLJIVA": Konstrakti HAKOVANI svi nalozi, odmah se oglasila (VIDEO)

- U ovom trenutku dve su stvari jasne: neko je odgovoran za korišćenje oružja, što je dovelo do ove užasne tragedije i taj neko nije Boldvin. Boldvin je glumac. Nije najavio da je pištolj siguran znajući da nije, nije napunio pištolj, nije proverio metke u pištolju, nije kupio metke, nije napravio metke i predstavio ih kao ćorke, nije zadužen za sigurnost na snimanju, nije angažovao ljude koji su nabavili metke i proverili pištolj i nije imao ulogu u upravljanju rekvizitima na snimanju. Svaki od tih poslova obavljao je neko drugi - stoji u zahtevu advokatske kancelarije.

Glumac je prošle nedelje rekao da su tužbe usmerene protiv onih koji imaju "duboke džepove", a ne protiv onih koji su bili potencijalno nemarni u ovom slučaju i odgovorni za pucanj koji je usmrtio Hačinsovu i ranio reditelja Džoela Souzu.

U zahtevu je napisano i ovo: "Kao što je to radio tokom cele svoje karijere, Boldvin je verovao da će profesionalci na snimaju raditi svoj posao. Do 21. novembra Boldvin nikada nije bio upleten ni u jedan slučaj kršenja bezbednosnih protokola na snimanju bilo kojeg filma i sigurno je baratao vatrenim i drugim oružjem bez incidenata na gomili filmskih i televizijskih projekata. Boldvin se takođe našao pred oružjem uperenim u sebe. Decenijama je obučavan kako bi sigurno baratao oružjem na snimanju i dobio je slična uputstva od oružarke Hane Gutjerez Rid na snimanju filma "Rust". Pratio je uputstva i kada se tragedija dogodila."

Suprug poginule snimateljke, Met Hačins, u intervjuu za "Today" izjavio je da mu je apsurdna pomisao da osoba koja je držala oružje nije odgovorna:

- Gledao sam ga i osećao se tako ljuto. Bio sam ljut jer javno i detaljno priča o njenoj smrti i u isto vreme ne prihvata bilo kakvu odgovornost.

Boldvin pak optužuje Hačinsa da je neiskren i da samo traži veliku isplatu, te dodaje da je interakcija s njim, pre nego što je dao intervju za "Today", bila "isključivo pristojna, susretljiva i na momente čak i topla".

Osim toga, otkriva i da su razgovarali o nagodbi i da je Hačins u prvom razgovoru bio otvoren iako nije ni prihvatio ni odbio nagodbu, već samo rekao da će razmisliti, ali da u drugom razgovoru nije bio toliko otvoren. Dodaje i da je njegov plan "da dovrši snimanje i svu zaradu uplati na račun Hačinsa i njegovog sina", ali da je to sprečeno tužbama.

Pročitajte još: "NAMRGOĐENA JE": Komšije Andrije Miloševića otkrile kako se privatno ponašaju on i žena (FOTO)

Sve ovo izazvalo je advokate Meta Hačinsa da promptno reagiuju na Boldvinov zahtev za arbitražu:

- Alek Boldvin ponovo pokušava da izbegne odgovornost za svoje nepažljive postupke pre i na dan snimanja koji su rezultirali smrću Haline Hačins, a to je vidljivo i po zahtevu za arbitražu kako bi se zaštitio od ostatka produkcijske kompanije iza filma 'Rust'. Boldvinovo otkrivanje sadržaja dopisivanja s Metom Hačinsom nevažno je za zahtev i ne pokazuje ništa osim Hačinsove dostojanstvene komunikacije s Boldvinom. Sramotno je da Boldvin tvrdi da su Hačinsovi postupci sprečili završetak snimanja. Jedini postupak koji je snimanje okončao je Boldvinovo ubijanje Haline Hačins.

BONUS VIDEO

 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.