Oglas
· · Komentari: 0

"Meni nije dlaka sa glave falila, a on je bio na mestu mrtav": Potresna ispovest Đorđa Davida o smrti oca - "Nakon toga počeo sam da se bavim umetnošću"

Roker otvorio dušu i progovrio o najtežim trenucima

1683816402_zvezde_granda_26042023_0027.JPG
Foto: ATA images
Oglas

Đorđa Davida imamo prilike da svake subote gledamo u žiriju "Zvezda Granda". Pomaže mladim i talentovanim ljudima koji ga odaberu za mentora, a on kaže da je bez svog idola ostao sa samo 14 godina. Smrt njegovog oca uticala je na to da se bavi umetnošću.

- Otac Vasilije odveo me je sa 10 godina u dramsku sekciju koju je imala Radio Televizija Beograd, i tada sam prvi put video Buleta Goncića, Sonju Savić, Brstinu i druge. Moj otac je bio član saveza komunista, i dok su svi gledali da zabodu neku lovu i vikendice, njega to nije zanimalo. On je bio tajni savetnik u Titovom kabinetu i smrt oca me je negde opredelila za umetnost, uprkos tome što su svi u porodici bili akademski obrazovani ljudi, doktori, ja sam rešio da se bavim onim gde mi sloboda dozvoljava da budem svoj - priča za Grand.

Prisetio se i dana kada je njegov otac ubijen i koji mu je promenio život:

- Bila je u pitanju politička nameštaljka, izrežirana. On i ja smo bili u kolima, meni dlaka sa glave nije falila, a on je ostao na mestu mrtav. Ali bio je i ostao autoritet u mojoj glavi. Ja sam se nakon toga strašno promenio, jer je moj heroj bio poražen. Nisam imao ni 15 godina i to su stvari koje mladom čoeku naprave lom u glavi.

Zbog svega odao se porocima, ali se nakon nekog vremena vratio normalnom životu:

- Kad izgubiš idola u tim godinama, osećaš se potpuno izgubljeno, nesigurno, kao da nisi svoj i tražiš utočište u onima koji su slatkorečivi. Otišao sam u nekom trenutku pod led, samo heroin nisam probao. To je trajalo godinu dana, vrlo intenzivno. Zahvaljujući sportu i porodici, a nakon što sam video kako mi odlaze prijatelji, odlučio sam da pronađem izlaz. Mnoge od njih sam ispratio na onaj svet, bilo je tu dece mnogih poznatih ličnosti, predsednika država i predsedništa i svaka smrta je izazivala bol i potvrđivala da sam ja na dobrom putu tim što sam se opredelio za umetnost i za čist način života -ispričao je roker u emotivnoj ispovesti - zaključio je za pomenuti medij.

Bonus video:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas