Oglas
· · Komentari: 0

''Neću doživeti 80-tu'': Glumac Majkl Džej Foks otkrio da mu se zdravstveno stanje drastično pogoršava

Glumac je imao samo 29 godina kada je oboleo od Parkinsonove bolesti

1686125636_profimedia-0781828735-Majl-J-fox.jpg
Photo: Profimedia
Oglas

Najpoznatji po serijalu ''Povratak u budućnost'', Majkl Dže Foks u poslednjem obraćanju javnosti tvrdi da je njegova borba sa Parkinsonom sve teža.

Majkl Džej Foks (61) je otkrio svoju dijagnozu još 1998.godine. On se zvanično povukao iz glume 2021.
zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, a od tada je primetno da ovo oboljenje ''napreduje'', tokom retkih javnih pojavljivanja. Naime, glumac ima poteškoća da obuzda grčeve tela, i tokom govora. 
Na nedavnom panelu fanova ''Povratka u budućnost'' glumac je zabrinuo sve padom na sceni.

Majkl je sada bio u slavljeničkom raspoloženju, kada je njegov sin napunio 34 godine, ali se i osvrnuo na svoje stanje.

''Srećan rođendan mojoj velikoj bebi, najbolji si'', napisao je Foks u svojoj posveti na Instagramu i dodao ''Ponosan sam što sam tvoj otac volim te!''

Foks, sa svojom suprugom Trejsi Polan sa kojom je u braku od 1988. ima još troje dece- blizance Akuinah i Šiler (28) i ćerku Esme (21).

U međuvremenu, Foks je oktrio da njegova 30-godišnja bitka sa bolešću uništava njegov nervni sistem i motorne sposobnosti, te da mu je sve teže da funkcioniše samostalno, i da mu je sve gore. 

''Parkinson kuca na vrata...neću lagati, psotaje sve teže. Sve je teže i teže, svakoga dana...to je tako'', rekao je.

On je imao samo 29 godina kada je dobio dijagnozu, te je još objasnio da sve teže hoda, nakon što je imao operaciju odstranjivanja benignog tumora sa kičme.

Foks je izjavio za CBS nedavno: ''Loše je imati Parkinsona. To je živi pakao, za svaku porodicu obolelog. Neću doživeti 80, neću imati 80.'' tužno je zaključio gliumac večitog mladalačkog lica.

I pored svega, Foks je postao vodeći aktivista za pronalazak leka protiv ove zastrašujuće bolesti, uz pomoć svoje fondacije koja je sakupila više od bilion dolara za istraživanja.

 

BONUS VIDEO: 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas