Oglas
· · Komentari: 0

Nestašluk koji im je obeležio STUDIRANJE: Urnebesna priča o tome šta su Manda, Vesna Trivalić i Dragan Bjelogrlić uradili kod Bate Živojinovića u stanu

Glumci su tada pobegli glavom bez obzira

1693724954_Foto-Ataimges.rs-glumci.jpg
Foto: Ataimages.rs
Oglas

Milorad Mandić Manda je jednom prilikom ispričao urnebesnu anegdotu iz studentskih dana. Manda, VEdna Trivalić i Dragan Bjelogrlić su kao zadatak na fakultetu dobili da snime film. Oni su odlučili da to urade u kući Bate Živojinovića, jer su tada bili bliski sa njegovom ćerkom Jelenom. Bata nikada nije trebao ni da sazna za to, međutim situacija se izmakla kontroli. 

- Kad smo bili studenti glume na FDU jedna od obaveznih i poželjnih vežbi je bio rad sa studentima režije. Snimali smo film. Goran Gajić je režirao. Igrali su Dragan Bjelogrlić, Vesna Trivalić, ja, i tako dalje. Trebao nam je objekat neki gde ćemo mi snimiti enterijer. I gde ćemo, kako ćemo – nekako smo došli do Batine ćerke Jelene. Bata i Lula nisu bili u stanu. Idealno. Znači možemo tamo da snimamo. Naravno naše prisustvo nisu trebali da otkriju nikad osim po računu za struju od onog reklektora što se upali - počeo je priču Manda gostujući svojevremeno u emisji "AmiG Show", pa nastavio:

- Fino smo se pripremili, sve je bilo super a onda je Gajić smislio da napravi kadar, koji smo zvali holivudski kadar – da kad glumac otvori frižider a ono svetlo grune u njega. Probamo mi ali ona obična sijalica u frižideru. Ništa. Setimo se mi da ubacimo reflektor u frižider. Ubacimo mi reflektor u frižider i probamo a ono bljesne. Mi oduševljeni. Snimimo mi to. I neko je rekao – pauza. E ali niko nije ugasio reflektor. Sledeća scena – otvaramo frižider a ono… to je bilo najbrže otapanje frižidera u istoriji te sprave. Stranice frižidera su se bukvalno otopile. Mi smo to gledali zapanjeni i verovali ili ne u ogromnom strahu. Klinci smo bili, nismo mi ni sanjali da ćemo nekad raditi sa Batom. Bata je za nas bio polubog. Ogromna istorija filma se oslanjala na Batu - rekao je Manda.

Nakon toga, oni su se razbežali i kasnije pozvali Jelenu da vide kako je bata reagovao.

- E a onda smo Jelenu krišom zvali.

Je l’ ti Bata došao?
Jeste.
Šta je rekao?
LJut je.

Uf, to nije dobro. Nije dobro ni za nas ni za sve poslove koje budemo radili. Šta da uradimo. Ali ne vredi, mi smo slepci studenti, nemamo mi para da kupimo nov frižider. I onda smo smislili da napravimo plakat za onaj film što smo snimali. Plakat je nosio naslov 'Sedmi dan'. E onda je u potpisu stajalo – režija, Goran Bata Gajić, uloge – Dragan Bata Bjelogrlić, Vesna Bata Trivalić, Milorad Bata Mandić. Cela ekipa su bili Bate. Koliko mu se to dopalo ili ne i koliko je to bila prava kompenzacija ili ne ja to ne znam. Ali bilo je simpatično. Kasnije smo se u nekim druženjima na snimanju filmova sećali toga. On je uvek govorio – jao, kakvu ste mi štetu napravili, al dobro nema veze - rekao je svojevremeno Manda.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas