· · Komentari: 0
TUGA

ODLAZAK VELIKANA: Preminuo nekadašnji član YU grupe

Nekadašnji bubnjar "YU Grupe", "Pop mašine" i vođa grupe "Zebra", Ratislav Raša Đelmaš umro je u Beogradu u 72. godini

1635418643_rasa-1.jpg
Foto: Youtube printscreen

Đelmaš je rođen 26. januara 1950. u Beogradu, a prvo interesovanje za muziku Đelmaš je pokazao već 1966. godine, kada je sa vršnjacima iz školskog orkestra osnovao grupu Anđeli.

Pročitajte još: TRAGEDIJA: Sin poznatog muzičara preminuo u 21. godini

U martu 1972. godine sa Robertom Nemečekom (bas), Zoranom Božinovićem (solo gitara) i Savom Bojićem (solo, vokal) osnovao je grupu Pop mašina.

Pop mašina kao nova beogradska grupa sa vlastitim repertoarom (dvanaest autorskih pesama) postala je vrlo brzo zapažena, popularna i nezaobilazna na beogradskoj muzičkoj sceni sedamdesetih godina 20. veka.

Iste godine, postao je bubnjar tada već popularne YU Grupe, koju su činili braća Žika i Dragi Jelić. Tih godina je Raša Đelmaš važio za najboljeg mladog beogradskog bubnjara. Sa YU Grupom je doživeo veliku popularnost širom SFR Jugoslavije.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.