· · Komentari: 0

Ovu tajnu o filmu "Maratonci trče počasni krug" niste znali: Uloga Bili Pitona bila je namenjena OVOM glumcu

Legendarni Bili Piton

1645348848_bili.jpg
Foto: YouTube printscreen

Slobodana Šijana, film "Maratonci trče počasni krug" iz 1982. godine spada među najznačajnija ostvarenja srpske kinematografije, a okuplja sve same legende našeg glumišta - Pavle Vuisić, Bora Todorović, Mija Aleksić, Danilo Bata Stojković, Mića Tomić, Melita Bihali, Bogdan Diklić, Zoran Radmilović...

Pročitajte još: Marija Kilibarda konačno pokazala izabranika: Evo kako izgleda DEČKO koga je dugo skrivala od javnosti (FOTO)

Mnogi ne znaju interesantnu priču o ulozi Bilija Pitona, koju je maestralno igrao Zoran Radmilović. NJu je u pozorišnoj predstavi godinama tumačio Taško Načić, koji je ostvario zapaženu ulogu lovca u još jednom Šijanovom remek-delu, filmu "Ko to tamo peva".

Taško Načić

U javnosti je poznata priča da je Šijan bio taj koji je odbio Načića i izabrao Radmilovića. Međutim, Taško je u  jednom intervjuu izneo drugačiju verziju priče.

- Prvi put me Šijan zvao kada je radio "Ko to tamo peva". Posle toga, malo smo se posvađali, nismo se dobro razumeli. Naime, u njegovom sledećem filmu, "Maratonci trče počasni krug", nisam hteo da prihvatim ulogu (Bilija Pitona), koja je bila više pantomimska, i to ne zato što je mala, jer ne pravim razlike između malih i velikih uloga, nego što ne volim da radim pantomimu i smatram da tu nisam svoj. Šijanu je bilo žao, jer je on od onih koji ne žele da prekidaju saradnju sa glumcem, ako je taj "po njegovom broju". Takav glumac mora nešto da glumi, makar bilo šta. To je nekakva Šijanova vernost prema glumcima - rekao je Načić 1988. godine.

Na sreću, Šijan mu nije zamerio, te je već 1984. godine, Taško odigrao glavnu, životnu ulogu, u trećem remek-delu Slobodana Šijana, crnoj komediji "Davitelj protiv davitelja".

BONUS VIDEO:


 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.