· · Komentari: 0

Pesma koju je snimio pred smrt nije bila namenjena njemu: Ovo je tajna hita Tošeta Proeskog "IGRA BEZ GRANICA"

Njegovu smrt nismo preboleli

1654852133_tose-1.jpg
Foto: Youtube printscreen

Toše Proeski, iza sebe je ostavio nebrojano hitova. Neke numere i nakon njegove smrti osvojila su srca publike, a jedna pesma koju je pred smrt snimio, uopšte nije bila namenjena njemu.

Pročitajte još: Stajling koji oduzima dah: Zbog Jelene Karleuše GORI instagram! Diva sva u ZLATU ponovo korak ispred svih (VIDEO)

Svaka pesma Tošeta Proeskog nakon njegove smrti, poslednjih 15 godina, zvuči kao autobiografska i kao da je nagoveštavao kraj. Ipak, o numeri "Igra bez granica", moglo bi dosta toga da se kaže, a sam njen autor, neposredno nakon Tošetove pogibije, otkrio je da pesma uopšte nije bila napisana za njega. Kako su rekli, bio je to sudbinski odabir.

Sudbinski odabir pesme

- To je pesma koju sam pisao pre nego što sam upoznao Proeskog. Jedno godinu, dve sam sreo Nikšu Bratoša i kažem mu - Imam jednu pesmu koju ne dam nikome. Nikome. To mi je toliko dobra pesma, da ću pevati sam pa makar sve pokvario. Ali od tebe, za sve ono što smo do sada sarađivali, tražim da mi je aranžerski uradiš džabe. I on pristane. Pita me kako se zove pesma, ja kažem - Igra bez granica -  rekao je Miroslav Drljača Rus, koji je radio sa Željkom Bebekom, Crvenom jabukom, Mišom Kovačem i otkrio da je jednom prilikom vozeći se sa Tošetom kolima, toliko bio uporan, da nije imao druge već da mu je pesmu dao da snimi.

- Kopao je nešto po mojim CD-ovima i pitao me da li može da čuje neku pesmu. Kada je odslušao "Igra bez granica", tu je bio kraj, nije bilo šanse da je dam nekome drugom da snimi - dodao je Rus.

Nakon što je u studiju otpevao numeru, svi su prokomentarisali da je isuviše mlad za nju, ali on je otpevao iz prve i bila je kao stvorena za njega. 

Pročitajte još: Studio Zvezda Granda na nogama: Ovako zvuči kad Bosanac zasvira Cecin prvi hit "Cvetak zanovetak" (VIDEO)

- Odvukao me je u stranu i pitao, kako je otpevao. Bio sam iznenađen njegovom izvedbom i rekao sam mu:  - Otpevao si je bolje nego što sam napisao - zaključio je kompozitor u jednoj emisiji koja je bila posvećena Tošetu Proeskom.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.