· · Komentari: 0

Pored bogate glumačke karijere Mira Furlan je imala još jedno zanimanje

Poznata filmska diva preminula je 20. januara u 65. godini života.

1611488293_mira-furlana.png
Foto: Printskrin / jutjub / RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

Usled problema koje je imala početkom 90-ih godina, Mira se sa suprugom Goranom seli u Ameriku, gde će izgraditi bogatu filmsku karijeru.

Ona je pre dve godina boravila u Beogradu povodom jednom filmskog festivala i tom prilikom je gostovala u emisiji "Tv lica, kao sav normalan svet". Tada je ispričala nešto i o svom pedagoškom radu.

Pročitajte još: Poznati glumac se prisetio zajedničkog trenutka sa Mirom Furlan: "Bila je kao devojčica"

Pored svog poziva glumca, ona se bavila i pedagoškim radom, a u Americi je predavala na njujorškom univerzitetu (New York Film Academy), sa ogrankom u Los Anđelesu gde je živela i radila.

Priču o svom radu ovako je počela:

- Važnije mi je to što jesam i kako jesam na ovoj planeti, nego to što radim. I to što radim je na neki način usput, a ovo drugo je bit - tako mi se čini.

Pročitajte još: "Bilo joj je važno samo to da publika bude srećna": Američki scenarista objavio potresno pismo u kojem je otkrio detalje iz Mirinog života

Na pitanje da li joj pedagoški rad joj daje uvid da vidi kako izgleda mlad svet rekla je:

- Ja imam posebnu vezu jer imam sina, koji je tih godina, tako da ja sa tom decom imam drugačiji odnos, ja malo dublje i bolje znam šta ih muči. 

O tome kako je izgledaju njeni studenti rekla je:

- Prvo ne predajem glumu, što je zanimljivo, nego sam na odeljenju za slobodne umetnosti, i to mi se sviđa jer je to za mene novost. I stalno učim. Imamo uvek nove predmete - to mi je zanimljivo. Osim toga, gluma je područje gde čovek nosi mnogo frustracija i bola, a ovo je čista sfera u kojoj sam početnik. Sa studentima puno razgovaram o životu i svetu, i ja učim o njima i oni uče od mene. Uvek im se zahvaljujem za sve to što su me naučili. 

Pročitajte još: "Bila je jugoslovenska glumica nekog našeg bivšeg života": Voja Brajović opisao koliko mu je značila Mira Furlan

U intervjuu je istakla da je to internacionalna škola, i da učenici dolaze iz celog sveta iz različitih ekonomskih, socijalnih prilika.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.