Oglas
· · Komentari: 0
POGODI KO JE

Da li prepoznajete devojčicu sa slike? Bila je jedna od najpopularnijih JUGOSLOVENSKIH glumica, a nedavno je preminula nakon teške bolesti (FOTO)

Preminula je u Americi

1642009582_devojcica.jpg
Foto: Twitter printscreen/@DaZivimSan
Oglas

Bila je jedna od naših najpopularnijih gumica, koja je pored glumačkog talenta sve očarala i svojom lepotom.

Pročitajte još: ĐOŠA bi danas napunio 54 GODINE: Poznatog glumca je ĆERKA pronašla mrtvog u stanu

Za njom su uzdisali mnogi muškarci, glumila je u mnogim domaćim filmovima, a nakon odlaska u Ameriku ostvarila je niz uloga i u popularnim stranim serijima među kojima se izdvojila serija "Izgubljeni" i "Vavilon 5" (Lost).

Preselila se u Ameriku gde je postigla veliki uspeh

Rođena je u Zagrebu 7. 9. 1955.  Nekadašnja je članica Hrvatskog narodnog kazališta, a igrala je u mnogim filmovima. Jedan od njih je bio i Otac na službenom putu Emira Kusturice, koji je osvojio Zlatnu palmu na Kanskom filmskom festivalu.

Osamdesetih godina kratko je nastupala za rok grupu La Cinema. Krajem 1991. godine zajedno sa suprugom Gorananom Gajićem emigrirali su u Ameriku. Godine 2002. vratila se u Hrvatsku posle jedanaest godina i odigrala glavnu ulogu u predstavi Radeta Šerbedžije.

 

U Los Anđelesu, snimila je i muzički album pod naslovom Songs From Movies That Have Never Been Made. Suprug slavne glumice je filmski režiser koji je, između ostalog, režirao Sofoklovu Antigonu i jednu epizodu Babilona 5. Povremeno je pisala kolumnu za splitski magazin Feral Tribune. U pitanju je Mira Furlan.

Pročitajte još: "O deci ne razmišljam na "balkanski" način": Iva Štrljić NIJE SIGURNA da li će se ostvariti u ulozi majke (FOTO)

Legendarna glumica preminula je 20. januara 2021. godine u Americi od posledica virusa Zapadnog Nila.

BONUS VIDEO:


 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas