Oglas
· · Komentari: 0

POSLEDNJA ŽELJA LANETA GUTOVIĆA: Porodica je po svaku cenu insistirala da ona bude ispoštovana

Milan Lane Gutović preminuo je 2021. godine, a pred smrt je imao jednu želju

1710247229_Foto-Ataimages.rs-Milan-Lane-Gutovic.jpg
Foto: Ataimages.rs
Oglas

Milan Lane Gutović, legendarni "Šojić" iz serijala "Tesna koža", napustio nas je pre tri godine, a juče je kao bomba odjeknula objava njegove ćerke Milice, da je usmenim zaveštanjem isključio ćerke iz nasledstva. Ovim povodom su se oglasili i advokati, Lanetov prijatelj i saradnik Predrag Pepi Smiljković koji ga je poslednji video, a mediji prenose detalje o njegovom porodičnom životu i brakovima iz kojih je dobio četvoro dece.

Lane je iz dva braka dobio ćerke Nevenu i Milicu sa prvom suprugom čije ime nije poznato javnosti, dok je sa drugom suprugom Biljanom Knežević dobio sinove Jakova i Spasoja. Nakon njegove smrti na naslednicima je bilo da ispune njegovu poslednju želju.

Gutović je za života izrazio želju da bude sahranjen na lokalnom kumodraškom groblju, a nije želeo ni komemoraciju. Mnoge je začudilo što glumac neće počivati u Aleji zaslužnih građana, ali porodica je insistirala na tome da bude ispoštovana njegova poslednja želja.

- Sahrana će biti održana u subotu na kumodraškom groblju, tu počivaju i njegovi roditelji. Neće biti komemoracije, to je bila njegova želja. Porodica neće davati izjave za medije - rekao je za "Novosti" Gutovićev sin neposredno nakon očeve smrti.

Na pitanje da li će porodica pristati, ukoliko zvaničnici predlože da Lane Gutović počiva u Aleji zaslužnih građana, Spasoje je rekao da će ispuniti glumčevu želju da bude sahranjen u Kumodražu.

Dramski umetnik sahranjen je u porti Crkve Svete Trojice u Kumodražu gde su sahranjeni i njegovi roditelji, a sveštenik je pročitao deo govora patriharha Porfirija.

Brojne kolege tog dana su došle da se oproste od Gutovića, a među njima su bili i anasije Uzunović, Aleksandar Dunić, Predrag Smiljković, Ivana Dudić, Voja Brajović, Dragan Petrović Pele, Aleksandar Srećković Kubura i mnogi drugi...

Lanetovi roditelji bili su prosvetni radnici. Otac Spasoje je predavao istoriju i geografiju, a majka Lepa je bila učiteljica.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas