Oglas
· · Komentari: 0

"Preče mi je da živim": Naša poznata voditeljka Milica Kon progovorila o borbi sa rakom dojke

Popularna voditeljka progovorila o borbi sa opakom bolesti

1655711015_milica-kon.jpg
Foto: Youtube printscreen
Oglas

Voditeljka Milica Kon je u emisiji "Ako progovorim" na televiziji K1, govorila o svojoj uspešnoj borbi s rakom dojke, koji je sasvim slučajno uočila na redovnom pregledu kod ginekologa.

Pročitajte još: Zavirite na glamurozno venčanje Ane Dabović i Ilije Mustur: Mladenci prvi ples zaigrali uz emotivnu baladu Rođe Raičevića (VIDEO)

 - Ja sam onaj dobar učenik, dakle, dva puta godišnje se ide kod ginekologa. Napipala sam nešto i hirurzi su isprva smatrali da je to masno tkivo i da mogu da ga operišem ako mi smeta – rekla je Milica na K1 televiziji - Kasnijim pregledima se ustanovilo da je u pitanju kancer koji je bio u nekoj „kapsuli“ i narastao je dva centimentra za šest meseci.

Voditeljka naglašava da joj celo iskustvo s rakom dojke nije bilo strano zato što je u njenoj porodici već bilo tog tereta.

- Onkološko odeljenje posećujem od svoje sedme godine zato što mi je i mama bolovala od kancera. Tu sam se zaista nagledala svega. Tvrdim da je moja mama umrla od kancera zbog količine stresa sa kojom se nosila – ispriačala je ona u Gocinoj emisiji „Ako progovorim“ - Nije znala da se izbori za sebe ni na poslu, ni van njega. Mnoge žene danas oboljevaju zato što ćute, trpe, nesrećne su. Sve ima svoje.

Milica kaže da je brine u kojoj meri mladi danas ne brinu o sebi

- Kod mene se pojačala želja za preventivnim pregledima kada sam krenula da se družim s omladinom. Pošto sam tako malo slobodnog duha, pa pričam sa svima, zgranula sam se kada sam saznala da devojke pretežno ne koriste kondome, niti posećuju ginekologe. Ta brojka me je diprimirala, a već sam pomalo hipohondar, pa mi nije trebalo mnogo da mi redovne posete ginekologu pređu u naviku. Krenula sam na i psihoterapiju tako da se držim pod kontrolom.

Ona ističe da je imala čistu sreću što se sve brzo odvijalo i da je u roku od dve nedelje bila operisana. 

- Uskoro ću raditi taj BRCA test koji pokazuje da li postoji rizik da se kancer razvije. Ako bude bilo potrebno da se uklone dojke meni to neće biti problem. Meni je preče da živim – naglasila je Milica u emisji "Ako progovorim".

Ona napominje da nije imala podršku svog najbližeg okruženja kada je objavila svoju priču na društvenim mrežama, ali dodaje i da joj je neizmerno drago što je to učinila.

Pročitajte još: Ovako je Jelena Karleuša reagovala na pitanje o ZVEZDAMA GRANDA, a onda je usledio Cecin odgovor (FOTO/VIDEO)

- Mnoge žene su mogle da se poistovete sa mnom kao sa jednom ženom iz naroda. Žene su sebi na poslednjem mestu. Da bi bila supruga, mama, domaćica i sve ostalo što žena jeste, moraš da budeš živa, zdrava i, pre svega, dobro – zaključila je Milica za K1 televiziju u „Ako progovorim“.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas