Oglas
· · Komentari: 0

"SITNIJE, CILE, SITNIJE": Priča o nastanku najvećeg hita Lepe Brene - pogledajte kako su napisani legendarni stihovi

Čuvena hitmejkerka, Marina Tucaković, mnogim poznatim ličnostima napravila je "ličnu kartu" kojom su se predstavili publici i vinuli u estradno nebo

1717501727_Foto-N.-FIfic-Ataimages.rs.jpg
Foto: ATA images/N. Fifić
Oglas

Iako se nisu mnogo pojavljivale u javnosti zajedno, poznato je da je Tucakovićeva napisala za Lepu Brenu mnoge hitove koji se i danas traže na veseljima.

Jedna od njih je i "Sitnije, Cile sitnije".

Poznato je da je Marina inspiraciju pronalazila u stvarima koje je opuštaju, a između ostalog jedna od aktivnosti bila joj je i opuštajuća zimnica.

Dok je pravila zalihe za zimu, Marini bi obično nadošla inspiracija, koju je ona iskoristila i napravila hit. No, iza Brenine pesme se krije nešto drugo.

- Marina je volela da piše pesme, inspiracija bi joj nadolazila dok je spremala zimnicu, a taj Brenin hit je nastao sasvim slučajno. Nešto je ona pevušila, kao i inače, i onda je videla svoju macu Cileta, pa je tako i nastao tekst. Mislim, stvarno je žena bila genijalna, pronalazila je inspiraciju u svemu, bila je toliko ispred vremena, tekstovima je pomerala sve granice, otkrio je izvor.

(Republika)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas