Oglas
· · Komentari: 0
TUGA

Slavni režiser iznenada preminuo u 58. godini (FOTO)

Uzrok smrti još uvek nije poznat

1640606947_svece.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Legendarni kanadski režiser Žan Mark Vale, iznenada je preminuo u 58. godini u svom domu, preneli su svetski mediji.

Pročitajte još: Publiku je osvojio ulogom DRITONA BERIŠE u seriji BESA i Jusufa u Nečistoj krvi: ON je nova velika zvezda u usponu (FOTO)

On je režirao film "Mlada Viktorija" iz 2009. u kome je igrala Emili Blant i postao je traženo ime u Holivudu kada je film "Poslovni klub Dalas" (Dallas Bajers Club) sa Metjuom Mekonahijem i Džaredom Letom u glavnim ulogama dobio šest nominacija za Oskara uključujući i za najbolji film.

Vale je bio poznat po svom naturalističkom pristupu snimanja filmova, a tokom protekle decenije radio je sa poznatim glumcima među kojima su Riz Viderspun, Nikol Kidman, Ejmi Adamas, Džejk Gilenhal.

 

Sa Riz Viderspun snimio je film "Divljina" (Wild) iz 2014. godine, a ponovo se udružio sa njom kada je režirao prvu sezonu hit serijala televizije HBO "Nevine laži" (Big Little Lies) 2017. godine.

Sa Ejmi Adams ponovo je radio 2018. u seriji "Oštri predmeti" (Sharp Objects) takodje za HBO. Za obe serije dobitnik je nagrade Američkog udruženja reditelja (Directors Guild of America -DGA).

Pročitajte još: Brat Novaka Đokovića u vezi sa mladom voditeljkom? (FOTO)

 

"Žan Mark se zalagao za kreativnost, autentičnost i isprobavanje novih, originalnih ideja. Bio je pravi umetnik i velikodušan, pun ljubavi. Svi koji su radili sa njim nisu mogli da ne primete talenat i viziju koje je nosio u sebi. Bio mi je prijatelj, kreativni partner i stariji brat. Nedostajaće mi snažno, ali je utešno znati da će njegov upečatljiv rad i prelep stil koje je podelio sa svetom i dalje živeti", saopštio je njegov poslovni partner Nejtan Ros.

Vale je iza sebe ostavio sinove Aleksa i Emila.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas