· · Komentari: 0

Sumnjalo se da je ubijen, a nakon 50 godina otkriven je pravi razlog smrti BRUS LIJA

Pandorina kutija ponovo se otvorila

1670063816_brus-li-profimedia-shutterstock.jpg
Foto: Profimedia/Shutterstock

Brus Li, preminuo je 20. jula 1973. godine. Prvobitne vesti bilo je navodno ubistvo od strane mafije, ali se kasnije nakon autopsije tela sipostavila da je uzrok smrti otok na mozgu. 

Ipak, novo istraživanje je pokazalo i donelo pomalo neočekivani zaključak, da je slavni glumac preminuo od viška vode.

Pročitajte još: Milica Pavlović donela važnu ODLUKU: Pevačica iznervirana OBEĆALA da jednu stvar više nikad neće uraditi (FOTO)

Kako se navodi u jednom časopisu, Brus Li je navodno pio više vode nego što je njegov organizam mogao da podese, a pravi uzrok smrti bila je hipoanatremija.

Do hipoanatermičkog stanja se dolazi, kada količina vode u telu, smanji nivo natrijuma u krvi i na taj način ih sprečavaju da izlučuju vodu kroz mokrenje dovoljno dugo.

- Pretpostavljamo da je Brus Li umro od specifičnog oblika disfunkcije bubrega: nemogućnosti da se izluči dovoljno vode za održavanje homeostaze vode - napisali su istraživači sa Autonomnog univerziteta u Madridu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bruce Lee (@brucelee)

- Ovo može dovesti do hiponatremije, cerebralnog edema i smrti u roku od nekoliko sati ako se višak vode ne podudara sa izlučivanjem vode u urinu. S obzirom na to da je hiponatremija česta, kao što se nalazi kod čak 40% hospitalizovanih osoba i da može da izazove smrt usled prekomernog unosa vode čak i kod mladih zdravih osoba, postoji potreba za širim širenjem koncepta da prekomerni unos vode može da ubije - napominje se.

Kako se navelo, hiponatermija je 1973. godine najverovatnije izazvala otok mozga, što je dovelo do smrtnog ishoda.

Pročitajte još: Dobila je ime po "NEBESKOJ ZVEZDI", a u filmu Emira Kusturice, Nikol Kidman nije glumila zbog jedne stvari

- Ironično, Brus Lija je proslavio citat "Budi voda, prijatelju“, ali čini se da ga je višak vode na kraju ubio“, zaključili su.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.