Oglas
· · Komentari: 0

Sutra počinje Pesma Evrovizije 2023: Nakon 25 godina takmičenje ponovo u Velikoj Britaniji, izmenjena pravila glasanja

Pesma Evrovizije 2023. počinje sutra

1683542317_Untitled.jpg
Foto: Shutterstock/ Profimedia
Oglas

Ovo će biti 67. po redu izbor za najbolju pesmu Evrope. Domaćin je Velika Britanija, tačnije grad Liverpul, nakon što Ukrajina kao pobednik takmičenja 2022. godine sa pesmom Stefania koju izvodi Kaluš orkestar nije bila u mogućnosti da bude domaćin iz bezbednosnih razloga.

Ovime se takmičenje vraća u Ujedinjeno Kraljevstvo po deveti put, a prvi put posle 1998. godine. Sastoji se, kao i do sada, iz dva polufinala koja će biti održana 9. i 11. maja i finala koje će se održati u subotu, 13. maja.

Takmičiće se 37 zemalja, a pravila glasanja za 2023. godinu su malo izmenjena, te od ove godine samo publika odlučuje koje države će se plasirati u finale. Uvodi se i glasanje ostatka sveta koje dodeljuje po 1 set poena u sve 3 takmičarske večeri, piše Dejli Mejl.

Kao gostujući izvođači na ovogodišnjoj ceremoniji biće Sem Rajder i Kaluški orkestar.

Voditelji Pesme Evrovizije 2023. godine

Glavni deo voditeljskog tima biće Hana Vedingam, britanska pevačica i glumica, najpoznatija po ulozi Rebeke Velton u seriji "Ted Lasso" i "Igri prestola". Uz nju će na sceni biti Aleša Dikson, TV voditeljka i pevačica koja je stekla slavu kao član hip hop grupe Mis-Teek, a kasnije je bila članica žirija šoua "Britanija ima talenat". Na sceni će se u ulozi voditelja naći i ukrajinska pevačica Džulija Sanina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Sanina (@the_hardkiss)

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas