Oglas
· · Komentari: 0

VIŠE OD UMETNOSTI: Ovaj glumac je bio i ostao NAJVEĆI BUNTOVNIK SVETSKOG FILMA

Navršilo se tačno 100 godina od rođenja američkog glumca Marlona Branda (1924-2004). Bio je jedna od najvećih holivudskih zvezda pedesetih godina prošlog veka, dvostruki dobitnik Oskara a svrstava se i među najuticajnije glumce.

1712132981_297019_profimedia0349912417_ff.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Imao je burno detinjstvo, a sa 18 godina preselio se u NJujork da bi se bavio glumom. Učio je o glumi od legendarnih Stele Adler i Elije Kazana.

Posle uloge Džonija Strablera, nemirnog motocikliste u filmu "Divljak" stvorio je imidž najvećeg buntovnika za predstojeću "rokenrol" eru. Mnogi muzičari, poput Elvisa Prislija, imitirali su Brandov imidž i ponašanje. Brandova eksplozivna pojava isijavala je sirovu seksualnost što je u bioskope privlačilo žensku publiku svih godina.Bio je heroj i u očima Džejmsa Dina, koji je govorio da ga kopira kao glumca i kao osobu.

Šezdesetih godina okušao se i kao režiser u filmu "Jednooki Džek". I taman je upao u "kolotečinu" posle nekoliko prosečnih uloga, kada je 1972. zaigrao u "Kumu". Posle toga pružio je jednu od svojih najboljih uloga u filmu Bernarda Bertolučija, "Poslednji tango u Parizu". Dobio je honorar od milion dolara za ulogu pukovnika Kurca u "Apokalipsi danas", a Oskara za ulogu u "Na dokovima NJujorka".

Ženio se tri puta i imao brojne ljubavne romanse. Iz brakova, ljubavi i afera, za sobom je ostavio čak 14 potomaka, od kojih su neka deca bila usvojena.

Kremiran je, a njegov pepeo je rasut na dva mesta - na Tahitiju i u Dolini smrti.

(D.B.M. Novosti)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas