· · Komentari: 0

VRATIO SE: Glumac bio iskušenik na Hilandaru - neće da se zamonaši

"POSLE nekog vremena provedenog tamo čovek počne da preispituje sebe zašto je na ovoj planeti i kuda odlaze naša energija i stečeno znanje", govorio je Lazar o svom iskušenju nedavno

1679581702_Lazar-Dubovac-foto-YT-printscreen-TV-Hram.jpg

Glumac Lazar Dubovac ponovo u fokusu javnosti nakon što se vratio glumi, i to nakon odluke koju je navodno doneo pre nekoliko godina - da se zamonaši.

Naime, nova serija "Zakopane tajne" okupila je brojnu ekipu koju čine glumačke zvezde, nova lica, a tu su i neki svima dobro poznati glumci koje dugo nismo videli na malim ekranima.

Među popularnom glumačkom ekipom je i Dubovac koji se proslavio davne 2008. godine u seriji "Moj rođak sa sela". Iako su mu predviđali blistavu karijeru, Lazara je publika prethodnih godina videla u tek nekoliko sporednih uloga, u serijama "Urgentni centar" ili "Beležnica profesora Miškovića".

Foto: TV Pink printskrin

Glasine da je krenuo stopama kolege Rastka Lupulovića, te da planira da se zamonaši potkrepile su izjave onih koji su ga sreli na Svetoj Gori. Zatim je i on sam potvrdio istinitost priče.

-  Nisam mogao da se nagledam lepote. Posle nekog vremena provedenog tamo čovek počne da preispituje sebe zašto je na ovoj planeti i kuda odlaze naša energija i stečeno znanje. Zapitao sam se čemu jurnjava za poslom, svađe, dokazivanja. Ništa vam ne okupira pažnju - priznao je.

Kao iskušenik u manastiru Hilandar Dubovac je obavljao razne poslove.

- Turisti su me prepoznali i čudili se otkud to da im glumac kuva i služi kafu. Monahe ne interesuje ko sam ja, čime se bavim, koliko novca imam, već je osnova svega ljubav. Kuvanje kafe je vrsta pažnje, a i to je ljubav. Pored toga krčio sam put u šumi, čistio manastir, pravio sveće i brojanice.

Glumac je, bar za sada, odustao od ideje da se zamonaši, a profesiji za koju se školovao dao je novu šansu prihvatajući ulogu u seriji "Zakopane tajne".

(Telegraf)

BONUS VIDEO: