Oglas
· · Komentari: 0

Vrhovni sud oduzeo Severini starateljstvo nad detetom: Pevačica se oglasila - "Digli su ruku u ime mog deteta koje nikad nisu videli"

Vrhovni sud u Hrvatskoj doneo je odluku da Severina i Milan Popović više neće deliti starateljstvom nad sinom, već je starateljstvo dodeljeno ocu dečaka

1706092903_Foto-Vikipedia-Ataiamges.rs-Instagram-Severina.jpg
Foto Vikipedia, Ataiamges.rs, Printscreen Instagram severina
Oglas

Hrvatski vrhovni sud ustanovio je da sud u Splitu nije uopšte cenio dokaze veštaka niti ih uzimao za ozbiljno, već je radio po naređenju trećeg lica.

Ono što se navodi jeste da je Sud u Splitu, koji je inače rodni grad pevačice, navodno pod njenim uticajem namestio presudu 2021.koja njoj odgovara, a koju je sada oborio Vrhovni hrvatski sud, kao i hrvatski mediji, koji kažu da se desila nameštaljka i da je sud u Splitu prekršio zakon te radio kako je "neko" drugi diktirao.

Severinin advokat nema saznanja o navedenoj odluci Vrhovnog suda pa kaže da je ne može da je komentariše, piše u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

- Jedino što može sa sigurnošću reći je da "nije tačno da bi Vrhovni sud mogao promeniti odluku Županijskog suda u Splitu, jer to i nije bilo predmet razmatranja i odlučivanja pred Vrhovnim sudom, već je Vrhovni sud razmatrao jedno procesno pitanje o kojem je mogao eventualno zauzeti stav drugačiji od Županijskog suda u Splitu i tražiti da to pitanje Županijski sud ponovno razmotri".

"Ako je tačno to što piše da je vraćeno radi saslušanja veštaka, radi se o presudi Vrhovnog suda koja je u suprotnosti s pravnim stavom Ustavnog suda iznesenog u sudskoj odluci Ustavnog suda U-III/1568/2014. Time Vrhovni sud nije doprinio ujednačavanju sudske prakse, već upravo suprotno. Postupio protivno ustavno-sudskoj praksi", piše u saopštenju.

Severina se oglasila za hrvatske medije.

- Evo sad su i Vrhovni suci dali svoj obol. Digli su ruku u ime mog deteta koje nikad nisu videli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji deset godina trpi torturu sistema, i ja skupa s njim. Ne da mi se sada tražiti nepravilnosti u odlukama Vrhovnog suda, ne da mi se više tražiti ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su doneli protivno pravnoj praksi Ustavnog suda, kako kaže moja, advokatica.

- Ali da mi se boriti do zadnje kapi krvi za svoje dete, bez kojeg sam bila 20 meseci, nećete se igrati s mojim detetom. S kojim pravom? Moje dete nije vreća krompira s kojim ćete trgovati. Pojednostavljeno, ovo može značiti da ću ponovno svoje dete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedelju. Nećete me više zafrkavati i protivno želji deteta. Ono živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od njegovog oca. Sramota me ove države da se ovakve stvari rade detetu, da ja ne smem govoriti da ne bih nekoga uvredila.

- Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnoga suda, ali prošla sam je sa svojim detetom. Ja sam tu nebitna. Kao što se sudije štrajkom bore za svoje plate, tako ću se i ja i dalje boriti za svoje dete koje se izjasnilo da želi da živi sa mnom što očito nikoga nije briga, a naročito neke koji su korumpirani - poručila je pevačica.

Podsećamo, 2021. godine Županijski sud u Splitu doneo je odluku o zajedničkom starateljstvu.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas