
Fantastičan sočni kolač sa kajsijama: Prava letnja poslastica (RECEPT/VIDEO)
Stigle su prve kajsije, pa zašto ih ne bismo iskoristili na najukusniji način
Stigle su prve kajsije, pa zašto ih ne bismo iskoristili na najukusniji način
Leti važi pravilo, što jednostavnije, to bolje.
Kajsija se gaji širom sveta, a uzgajana je još u praistorijsko vreme, jer donosi mnogo koristi za zdravlje.
Kajsije su koštunjavo voće poznato i kao jermenske šljive.
Pored toga što su ukusne, kajsije su izuzetno zdrave.
Kada razmišljate o proteinima, verovatno mislite da njih ima samo u mesu, morskim plodovima, mahunarkama, tofu siru i orašastim plodovima.
Naučnik i umetnik Sem Van Aken je kalemljenjen stvorio pravo umetničko delo - drvo na kojem raste 40 vrsta voća!
NJihovo poreklo obavijeno je tajnom. Svetlije su puti od svih susednih naroda, a njihov je jezik (burushaski) sličniji baskijskom nego bilo kojem drugom koji ih okružuje.
Zanimljivo je da su istraživanja pokazala da stariji ljudi, koji žive zdravo, imaju bolju sposobnost pamćenja od znatno mlađih osoba koje se veoma malo kreću, jedu brzu hranu i dosta vremena...
Sezonsko domaće voće nam je kratko dostupno, pa smo ga željni, koliko god da ga jedemo. Da mu dodatno ne bismo skratili rok upotrebe, važno je da ga pravilno čuvamo na sledeći način.