Oglas
· · Komentari: 0

PEČENE BRESKVE SA SLADOLEDOM OD VANILE: Najlepši letnji slatkiš spreman za 10 minuta! (RECEPT)

Leto je pravo vreme za osvežavajuće, ali i aromatične dezerte koji ne zahtevaju sate provedene u kuhinji.

1750423913_Screenshot---2025-06-20T145040.500.png
Foto: Instagram Printskrin/cherylshealthylife
Oglas

Ako tražite jednostavan, a efektan način da impresionirate goste ili da sami sebi priuštite slatki užitak, recept za pečene breskve sa sladoledom od vanile savršen je izbor. Sočne, zapečene breskve oslobađaju svoju prirodnu slatkoću i razvijaju bogat, karamelizovani ukus, dok se sladoled od vanile topi preko njih i stvara savršen kontrast tekstura i temperatura.

Ovaj dezert spaja leto na tanjiru s toplinom domaće kuhinje, a sve zajedno je jednostavno, brzo i neodoljivo.

Letnji slatki klasik

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cheryl (@cherylshealthylife)

Pečene breskve sa sladoledom od vanile

Sastojci za jednu porciju:

  • 1 breskva
  • maslinovo ulje
  • prstohvat soli
  • smeđi šećer
  • 1/2 kašićice cimeta
  • 1/2 kašičice maslaca
  • 1/2 kašičice vanile
  • 1 kašika šećera
  • sladoled od vanile

Priprema

Zagrejte rernu na 175°C i stavite papir za pečenje u malu vatrostalnu posudu.

Zrelu, ali čvrstu breskvu presecite na pola i izvadite košticu.
Prelijte je s otprilike kašičicom maslinovog ulja, prstohvatom soli i malo cimeta.
Premažite obe strane breskve i stavite je u rernu, mesom prema dole, na otprilike 10 minuta.
U međuvremenu pomešajte 1/2 kašičice maslaca, 1 kašičicce šećera, 1/2 kašičice cimeta i 1/2 kašičice vanile kako biste dobili pastu.
Okrenite breskve i kašikom rasporedite smesu od maslaca u udubine svake polovine. Pecite još 10–15 minuta.
Pustite da se malo ohlade, zatim pospite s malo smeđeg šećera, dodajte još malo maslinovog ulja i poslužite sa sladoledom od vanile.

Prijatno!

(Journal)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas