
За пет минута и шест КАЈСИЈА можете да направите фантастичан колач! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Лети важи правило, што једноставније, то боље.
Лети важи правило, што једноставније, то боље.
Кајсија се гаји широм света, а узгајана је још у праисторијско време, јер доноси много користи за здравље.
Кајсије су коштуњаво воће познато и као јерменске шљиве.
Поред тога што су укусне, кајсије су изузетно здраве.
Када размишљате о протеинима, вероватно мислите да њих има само у месу, морским плодовима, махунаркама, тофу сиру и орашастим плодовима.
Научник и уметник Сем Ван Акен је калемљењен створио право уметничко дело - дрво на којем расте 40 врста воћа!
Њихово порекло обавијено је тајном. Светлије су пути од свих суседних народа, а њихов је језик (бурусхаски) сличнији баскијском него било којем другом који их окружује.
Занимљиво је да су истраживања показала да старији људи, који живе здраво, имају бољу способност памћења од знатно млађих особа које се веома мало крећу, једу брзу храну и доста времена проводе...
Сезонско домаће воће нам је кратко доступно, па смо га жељни, колико год да га једемо. Да му додатно не бисмо скратили рок употребе, важно је да га правилно чувамо на следећи начин.
Током врелих дана немамо апетти као обично, а ово кело може да једе као доручак или вечера, али и као посластица.