· · Komentari: 0
NESANICA

Ako se dugo PREVRĆETE po krevetu OVA stvar može da vas uspava

Okreće se svake noći u krevetu, kroz glavu vam prolaze različite misli i nikako da zaspite. Ne brinite se, niste jedini koji imate takav problem.

1597497756_Depositphotos_11448437_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Američki klinički psiholog Džejms Findli kaže da brige ne daju ljudima noću da spavaju, ali da one ne moraju uvek biti negativne. Nesanicu mogu da izazovu i lepe stvari kao što su planiranje putovanja ili neki važan događaj koji podrazumeva mnogo obaveza i ozbiljnu organizaciju.

Pročitajte još: PET saveta kako se izboriti sa NAPADOM PANIKE: Kesu u džep i otkopčajte DUGME

Postoji više metoda koje će vam pomoći da se opustite i lakše utonete u san, a jedan od načina je čitanje knjiga čiji sadržaj previše ne opterećuje.

- Ako ne možete da prestanete da razmišljate, pokušajte da preusmerite misli na neutralnije stvari - kaže Findli.

Probajte da preusmerite misli, čitajte.

Pomaže ako čitate nešto što će vas naterati da prestanete da razmišljate o problemima, ali štivo bi trebalo da bude manje stimulativno da vas ne bi uzbudilo zbog neke teme.

Ukoliko imate problem sa nesanicom, pola sata čitanja u krevetu pre spavanja dobro će vam doći. Ali ako i posle toga ostanete budni, ustanite iz kreveta i nastavite da čitate u drugoj prostoriji sve dok vam se ne prispava.

Pročitajte još: Ove MENTALNE NAVIKE pomoći će vam da budete DOBRO SA SAMIM SOBOM

Psiholog kaže da pomaže i meditacija. Razmišljajte, recimo, o tome kako šetate plažom ili lebdite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.