Oglas
· · Komentari: 0
KORISNO

Evo koliko dugo tvrdi i meki SIREVI mogu stajati u frižideru

Saveti iz kuhinje.

1611156015_Depositphotos_7783422_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Kako bi očuvali zdravlje i sačuvali se od trovanja, iz frižidera često bacamo sve što nam je iole sumnjivo.

Među najčešćim namirnicama koje bacamo je i sir. Ali stručnjaci sa portala Tasting Table otkrili su koliko dugo sirevi mogu stajati u zamrzivaču.

Pročitajte još: Šest NAJMOĆNIJIH ZAČINA na svetu za zdravlje, lepotu i dug život

1. Parmezan, blokovi čeder sira i drugi tvrdi sirevi mogu trajati od dva do četiri meseca neotvoreni u frižideru. Ali nakon otvaranja, ako se čuvaju prikladno, mogu trajati do šest sedmica. Ako se na njima nakupila buđ, s tvrdih sireva ih samo skinite jer je ostatak jestiv. Ako primetite da se bliži rok trajanja, naribajte ga i iskoristite za umake, testeninu ili zapečeno povrće.

Ako želite da sačuvate tvrdi sir za neko drugo vreme, možete ga i zamrznuti. Takav će biti dobar do 8 meseci, ali morate imati na umu da će malo promeniti ukus.

Pročitajte još: Otkriven trik kako da hleb iz kese ostane što duže svež: Sve je stvar pakovanja (VIDEO)

Foto: Depozit

2. Sirevi koji su između tvrdog i mekanog poput gaude i gruyera mogu trajati oko tri nedelje otvoreni ili dva meseca u zamrzivaču ako su neotvoreni. Najbolji način da ovi sirevi potraju je da ih zamotate u masni papir. To će osigurati dužu svežinu nego kada je zamotan u prozirnu foliju. Ova folija lako zadržava vlagu koja se može nakupiti između nje i sira, pa se zbog toga može lako razviti buđ. 

Pročitajte još: Metoda kojom ćete najbrže oljuštiti kuvana jaja: Ovo nam nije palo na pamet (VIDEO)

3. Mekani sirevi poput fete, mocarele, gorgonzole ili camembertea moraju se brzo pojesti jer se opasne bakterije poput listerije u njima lako razvijaju. Ali neotvoreni mogu stajati do dve sedmice u zamrzivaču. Možete ih i zamrznuti, ali neki od njih, poput mocarele mogu da izgube svoju pahuljastu strukturu nakon odmrzavanja.

Najbolje je da ih ne otvarate dok vam ne zatrebaju, a ako vam ostane nešto od njih stavite ih u plastičnu posudu s čvrsto zatvorenim poklopcem u frižider.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas