Oglas
· · Komentari: 0
NOVITETI

Facebook uveo opciju PLAĆENIH događaja: Za ONLINE EVENT sada ćete KUPOVATI ULAZNICE

Najmnogoljudnija društvena mreža prilagodila se uslovima socijalnog distanciranja i uvela mogućnost organizacije događaja za koji se mogu kupiti ulaznice, ukoliko želite da im online prisustvujete.

1598632625_Facebook.png
Foto: Pixabay
Oglas

Kompanije, edukatori, izdavači i drugi kreatori sadržaja i događaja na društvenoj mreži Facebook moći će da prodaju ulaznice za dešavanja, koja su kreirali.

Pročitajte još: Da li bolujete od NOMOFOBIJE, a da niste ni svesni da IMATE OVU DIJAGNOZU?

Kako su saopštili iz kompanije Facebook, organizatori događaja će moći da postave cenu ulaznica, promovišu događaj, preuzmu prihode i da, konačno, u skladu sa najavom održe događaj.

Za početak Facebook neće naplaćivati proviziju kompanijama od prodatih ulaznica

Ova nova opcija je za sada dostupna u tek 20 država, od čega je čak njih 13 u Evropi. Srbija za sada nije među njima, ali to ne sprečava sve zainteresovane korisnike Facebook mreže da prisustvuju tim događajima.

Pročitajte još: Korisnicima svanulo! NETFLIX testira nove opcije koje će OLAKŠATI ŽIVOT

Kako bi se omogućilo kreiranje i održavanje naplatnog događaja, zainteresovana organizacija mora uneti  broj bankovnog računa i dobiti odobrenje od kompanije Facebook.

Pročitajte još: ODZVONILO laptopovima! Evo koji proizvođač se povlači sa tržišta PRENOSIVIH RAČUNARA

Facebook još barem sledeće godine neće uzimati procenat od prihoda, već će deo prihoda koji dolazi preko Android operativnog sistema ili web-a biti umanjen samo za transakcijske troškove. Nažalost, u slučaju korisnika koji online sadržaj gledaju na iOS uređajima, 30 odsto prihoda uzimaće Apple, koji je odbio Facebook predloge za smanjenje App Store  provizije ili mogućnost korišćenja Facebook Paya kako bi se u vreme Covid-19 krize olakšalo poslovanje kompanijama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas